11/05/2022 11/05/2022 Με την ευχή να γίνει σύντομα και συνάντηση των Προκαθημένων έτσι ώστε να αποκατασταθεί η ορατή ενότητα των Ορθοδόξων και η συνεργασία για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών σχολίασε τη συμμετοχή του στην Ορθόδοξη Προσυνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών που διεξάγεται στο Παραλίμνι της Κύπρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ, ο οποίος εκπροσωπεί το...
11 Μαΐου, 2022 - 14:34
Τελευταία ενημέρωση: 11/05/2022 - 14:36

Ζιμπάμπουε Σεραφείμ: Να προσευχόμαστε να γίνει και συνάντηση των Προκαθημένων μας

Διαδώστε:
Ζιμπάμπουε Σεραφείμ: Να προσευχόμαστε να γίνει και συνάντηση των Προκαθημένων μας

Με την ευχή να γίνει σύντομα και συνάντηση των Προκαθημένων έτσι ώστε να αποκατασταθεί η ορατή ενότητα των Ορθοδόξων και η συνεργασία για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών σχολίασε τη συμμετοχή του στην Ορθόδοξη Προσυνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών που διεξάγεται στο Παραλίμνι της Κύπρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ, ο οποίος εκπροσωπεί το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Αναλυτικότερα έγραψε σε ανάρτησή του:

H πρώτη, έστω και ανεπίσημη, μεγαλύτερη συνάντηση Μελών Ορθοδόξων Εκκλησιών, από το 2016. Να προσευχόμαστε να γίνει και συνάντηση των Αγίων Προκαθημένων μας, όπως έκαναν και οι Άγιοι Απόστολοι με την Αποστολική Σύνοδο για να αποκατασταθεί η ορατή ενότητα των Ορθοδόξων και η συνεργασία τους για την επικράτηση της Ειρηνικής συνύπαρξης των Λαών, αλλά και για να επηρεάσουμε τη Διεθνή Κοινότητα να δίνει προτεραίτητα στο αγαθόν του Διαλόγου για να λύονται όλα τα προβλήματα του κόσμου. Το μήνυμα του Αλεξανδρινού Προκαθημένου μας κ.κ. Θεοδώρου Β’ είναι οι προσευχές μας και πρωτοβουλίες για την άμεση καταπαυση του πυρός. Μια Τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι κατά το Συμβουλο της Πίστεως “ΜΙΑ, ΑΓΙΑ, ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ” όταν οι πράξεις της ενώνουν τον κόσμο με αγάπη και ειρήνη προς την εν Χριστώ σωτηρίαν. Όταν μια Τοπική Εκκλησία προκαλεί διαιρέσεις και προβλήματα και αντιπαραθέσεις, παύει να είναι μία, αγία, καθολική και αποστολική, κι αποτελεί πλέον ένα ακόμη κοσμικό κοινωνικό δημιούργημα που κυβερνάται αμαρτωλούς αμετανόητους ανθρώπους που απομακρύνονται από την Οδόν του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού και της αγάπης.

Με τα χαιρετίσματά μου

+Ο Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε Σεραφείμ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Μόσχας στην Ορθόδοξη Προσυνέλευση του ΠΣΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων