03/10/2018 11/10/2018 Κατά την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου, ο Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας Δάφνης εόρτασε τη μνήμη του Αγίου Γρηγορίου Ιερομάρτυρος Επισκόπου Αρμενίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαοδικείας κ.κ. Θεοδωρήτου. Ο Σεβασμιώτατος κηρύττοντας τον χρυσό κανόνα της ηθικής “καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι και υμείς ποιείτε αυτοίς ομοίως” ανέλυσε από την εμπειρία του ως εργάτη του Ευαγγελίου επί...
03 Οκτωβρίου, 2018 - 13:19
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2018 - 13:40

Ο Μητροπολίτης Λαοδικείας στην Αγία Βαρβάρα Δάφνης

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Λαοδικείας στην Αγία Βαρβάρα Δάφνης

Κατά την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου, ο Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας Δάφνης εόρτασε τη μνήμη του Αγίου Γρηγορίου Ιερομάρτυρος Επισκόπου Αρμενίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαοδικείας κ.κ. Θεοδωρήτου.

Ο Σεβασμιώτατος κηρύττοντας τον χρυσό κανόνα της ηθικής “καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι και υμείς ποιείτε αυτοίς ομοίως” ανέλυσε από την εμπειρία του ως εργάτη του Ευαγγελίου επί πολλά έτη σε διάφορες ευθυνοφόρες θέσεις διακονίας και μετέφερε την αγωνία του για την παραπαίουσα σημερινή κατάσταση, νουθετώντας στο να μην κρίνουμε, να μην κατακρίνουμε, να μην σχολιάζουμε και γενικότερα να είμαστε σπλαχνικοί, στοργικοί, οικτήρμονες, με μεγάλη μακροθυμία, τονίζοντας, ότι, όχι μόνο να μην κάνουμε ότι δεν θέλουμε να μας κάνουν, αλλά να αγαπάμε, να μεριμνούμε και να βοηθούμε ακόμη και τους εχθρούς μας.

Εξάλλου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου τελέσθηκε η Ακολουθία του Αγιασμού για την έναρξη της νέας κατηχητικής χρονιάς. Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον προϊστάμενο του Ναού π. Μάξιμο ως υπευθύνου του Κέντρου Νεότητος για τον όμορφο και ζεστό χώρο που προσφέρει η Ενορία της Αγίας Βαρβάρας. Ευχήθηκε στους νέους να έχουν μια χρονιά ευλογημένη από τον Θεό και τους συμβούλευσε να ακολουθήσουν και να μάθουν την τέχνη της ζωής μέσα από την εμπειρία της Εκκλησίας μας, στους δέ κατηχητές να έχουν άσβεστη τη δύναμη και το βίωμα της χάριτος του Παναγίου Πνεύματος ώστε να επιτελέσουν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπου το θεάρεστο έργο τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων