17/02/2023 17/02/2023 Συνεχίζεται η αυτοψία της αντιπροσωπείας του Πατριαρχείου Αντιοχείας στις ενορίες του Παλαίφατου Πατριαρχείου στην Τουρκία με τις εικόνες και τις επιπτώσεις που προκάλεσε ο φονικός σεισμός της 6η Φεβρουαρίου να μαρτυρούν το μέγεθος της καταστροφής. Του Νικολάου Ζαΐμη  Το πρωί της Πέμπτης, η πατριαρχική αντιπροσωπεία, μετέβη στην πόλη Samanda, όπου έγιναν δεκτοί από τους ιερείς...
17 Φεβρουαρίου, 2023 - 8:50
Τελευταία ενημέρωση: 17/02/2023 - 14:51

Αυτοψία στις “λαβωμένες” ενορίες του Πατριαρχείου Αντιοχείας στην Τουρκία

Διαδώστε:
Αυτοψία στις “λαβωμένες” ενορίες του Πατριαρχείου Αντιοχείας στην Τουρκία

Συνεχίζεται η αυτοψία της αντιπροσωπείας του Πατριαρχείου Αντιοχείας στις ενορίες του Παλαίφατου Πατριαρχείου στην Τουρκία με τις εικόνες και τις επιπτώσεις που προκάλεσε ο φονικός σεισμός της 6η Φεβρουαρίου να μαρτυρούν το μέγεθος της καταστροφής.

Του Νικολάου Ζαΐμη 

Το πρωί της Πέμπτης, η πατριαρχική αντιπροσωπεία, μετέβη στην πόλη Samanda, όπου έγιναν δεκτοί από τους ιερείς της ενορίας και τον επικεφαλής του συλλόγου Αντιόχειας.

Η πατριαρχική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τις εκκλησίες του Προφήτη Ηλία και της Παναγίας, οι οποίες υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό. Εκεί, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Κωνσταντίνος Καγιάλ και Αρσένιος Νταχντάλ τέλεσαν Τρισάγιο για την ανάπαυση των ψυχών των κεκοιμημένων αδελφών μας, που σκοτώθηκαν από τον σεισμό. Η αντιπροσωπεία στη συνέχεια επισκέφθηκε μερικές από τις πληγείσες οικογένειες που ζουν σε πρόχειρους καταυλισμούς που έχουν δημιουργηθεί για τη στέγασή τους και τους μετέφερε την αγάπη και τις ευχές του Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννου, δίνοντας τους ελπίδα ενώ αφουγκράστηκαν τον πόνο των ανθρώπων υποσχόμενοι ότι με την βοήθεια του Θεού όλα θα βρουν και πάλι τον δρόμο τους.

Στη συνέχεια, η πατριαρχική αντιπροσωπεία πήγε στο Αρσούζ για να δει τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή, που καταστράφηκε ολοσχερώς από τον σεισμό, και τα σπίτια που υπέστησαν ζημιές γύρω του, και να παρηγορήσει καθώς και να ενισχύσει τους πιστούς. Η αντιπροσωπεία έγινε δεκτή από τον επικεφαλής του συνδέσμου κ. Τζαμίλ Τουράν και τους πιστούς, όπου προσφέρθηκαν προσευχές για παρηγοριά και ενίσχυση των πιστών.

Η αντιπροσωπεία ολοκλήρωσε την τρίτη ημέρα στην Αλεξανδρέττα όπου επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και αξιολογώντας τις ζημιές.  Η αντιπροσωπεία περιόδευσε στην πόλη και ενημερώθηκε για τις ζημιές και τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τον σεισμό.

Οι φωτογραφίες (οι οποίες δημοσιεύονται από το Πατριαρχείο Αντιοχείας) που ακολουθούν μαρτυρούν τις εικόνες που αντίκρισαν οι Επίσκοποι στους “λαβωμένους” Ελληνορθόδοξους ναούς στις ενορίες του Πατριαρχείου Αντιοχείας στην Τουρκία:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων