14/04/2023 14/04/2023 Στο αεροδρόμιο των Αδάνων στη νότια Τουρκία έφτασε χθες το βράδυ ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης μαζί με τη συνοδεία του. Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αντιόχειας θα βρεθεί κοντά στους σεισμόπληκτους των εν Τουρκία επαρχιών του Πατριαρχείου Αντιοχείας, οι οποίο δοκιμάστηκαν από τον φονικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου που άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς....
14 Απριλίου, 2023 - 8:45
Τελευταία ενημέρωση: 14/04/2023 - 8:23

Έφτασε στην Τουρκία ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης – Θα κάνει Πάσχα στις σεισμόπληκτες ενορίες

Διαδώστε:
Έφτασε στην Τουρκία ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης – Θα κάνει Πάσχα στις σεισμόπληκτες ενορίες

Στο αεροδρόμιο των Αδάνων στη νότια Τουρκία έφτασε χθες το βράδυ ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης μαζί με τη συνοδεία του. Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αντιόχειας θα βρεθεί κοντά στους σεισμόπληκτους των εν Τουρκία επαρχιών του Πατριαρχείου Αντιοχείας, οι οποίο δοκιμάστηκαν από τον φονικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου που άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς.

Ο Μακαριώτατος, σήμερα Μεγάλη Παρασκευή και αύριο Μεγάλο Σάββατο, θα προεξάρχει των Ιερών Ακολουθιών που θα τελεστούν σε ενορίες της Αντιόχειας, της Αλεξανδρέττας και της Μερσίνη.

Σκοπός της επισκέψεως είναι η πνευματική ενίσχυση των δοκιμαζομένων κατοίκων αυτών των περιοχών. Το Πατριαρχείο Αντιοχείας βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των πληγέντων τόσο στη Συρία όσο και στις εν Τουρκία ενορίες του. Με τη σύσταση ειδικής ομάδας εθελοντών παρείχε στήριξη τόσο σε είδη πρώτης ανάγκης όσο και στην βοήθεια για την άμεση καταγραφεί των ζημιών.

Ο Πατριάρχης αναχώρησε χθες το απόγευμα από το αεροδρόμιο της Βηρυττού. Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο των Αδάνων των υποδέχθηκαν κληρικοί και λαϊκά μέλη των κοινοτήτων που θα επισκεφθεί. Το πρόγραμμα του ταξιδιού του Πατριάρχη κ.κ. Ιωάννη θα ολοκληρωθεί στις 20 Απριλίου 2023 και θα περιλαμβάνει ποιμαντικές επισκέψεις στις ενορίες της Αντιόχειας, της Αλεξανδρέττας και της Μερσίνης.

Διαβάστε επίσης: 

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας κοντά στους σεισμοπαθείς της Τουρκίας το Πάσχα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων