15/05/2023 15/05/2023 Παρουσία εκπροσώπων του Πατριαρχείου Αντιοχείας καθώς και Επισκόπων των δικαιοδοσιών των Ορθοδόξων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών εν Αμερική έλαβε χώρα η ενθρόνιση του Μητροπολίτη εν Νέα Υόρκη και Βορείω Αμερική, του Πατριαρχείου Αντιοχείας, κ. Σάββα. Υπενθυμίζεται ότι ο από Βόστρων νέος Μητροπολίτης κ. Σάββας εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Αντιοχείας στα τέλη Φεβρουαρίου,...
15 Μαΐου, 2023 - 10:00
Τελευταία ενημέρωση: 15/05/2023 - 12:29

Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Νέας Υόρκης του Πατριαρχείου Αντιοχείας

Διαδώστε:
Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Νέας Υόρκης του Πατριαρχείου Αντιοχείας

Παρουσία εκπροσώπων του Πατριαρχείου Αντιοχείας καθώς και Επισκόπων των δικαιοδοσιών των Ορθοδόξων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών εν Αμερική έλαβε χώρα η ενθρόνιση του Μητροπολίτη εν Νέα Υόρκη και Βορείω Αμερική, του Πατριαρχείου Αντιοχείας, κ. Σάββα.

Υπενθυμίζεται ότι ο από Βόστρων νέος Μητροπολίτης κ. Σάββας εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Αντιοχείας στα τέλη Φεβρουαρίου, λίγες ημέρες μετά την παραίτηση του Μητροπολίτη πρώην Νέας Υόρκης κ. Ιωσήφ.

Η τελετή της ενθρονίσεως έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, Καθεδρικό Ναό του Πατριαρχείου Αντιοχείας στη Νέα Υόρκη. Στην τελετή παρέστη και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής  κ. Ελπιδοφόρος, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Συνέλευσης των Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων των ΗΠΑ.

Μάλιστα, ο Σεβασμιώτατος κ. Ελπιδοφόρος καλωσόρισε τον νέο Επίσκοπο λέγοντας ότι “η υπόθεση της Ορθόδοξης ενότητας —για την οποία προσευχόμαστε και εργαζόμαστε έντονα καθημερινά— θα ενισχυθεί με την παρουσία σας στη Σύναξη των Επισκόπων. Όχι μόνο οι διάφορες επιτροπες και οι υπηρεσίες που παρέχονται από τη Συνέλευση συμβάλλουν σε αυτό το σκοπό, αλλά είναι επίσης η εικόνα της ενότητας που παρουσιάζουν οι λειτουργικές μας εκδηλώσεις. Μαζί προσφέρουν στους Πιστούς ένα απτό σημάδι της εν Χριστώ αδελφότητάς μας”.

Στο τέλος της τελετής, στην οποία παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι χριστιανικών δογμάτων και άλλων θρησκευτικών κοινοιτήτων, όλοι ευχήθηκαν καλή διακονία στον Μητροπολίτη κ. Σάββα στα νέα του ποιμαντικά καθήκοντα.

Ο νέος Μητροπολίτης Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής κ. Σάββας γεννήθηκε στη Λαοδίκεια της Συρίας το 1959. Σπούδασε τη Θεολογία στη Θεολογική Σχολή Μπελεμεντίου Λιβάνου. Επίσης σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στη Λαοδίκεια της Συρίας. Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το 1988. Υπηρέτησε ως Εφημέριος στη Μητρόπολη Λαοδικείας. Στις 20 Δεκεμβρίου 1997 χειροτονήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Λαρίσης. Διετέλεσε Βοηθός Επίσκοπος της Μητροπόλεως Λαοδικείας. Στις 6 Μαΐου 1999 εξελέγη Μητροπολίτης Βόστρων.

Διαβάστε επίσης: 

Ο Βόστρων Σάββας νέος Μητροπολίτης Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής

Η Ορθόδοξη ενότητα στις ΗΠΑ στη συνάντηση Ελπιδοφόρου με τον νέο Μητροπολίτη Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων