21/10/2023 21/10/2023 Η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αντιοχείας αποφάσισε να αποκαταστήσει την κοινωνία μεταξύ του Πατριαρχείου Αντιοχείας και του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και ανέθεσε στην αρμόδια επιτροπή του Πατριαρχείου να επικοινωνήσει με τους αδελφούς στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για να βρεθεί λύση του ζητήματος της εκκλησιαστικής διαμάχης για την δικαιοδοσία του “Κατάρ“. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση: «Οι πατέρες μέλη...
21 Οκτωβρίου, 2023 - 10:10
Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2023 - 10:17

Η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αντιοχείας αποκατέστησε την κοινωνία με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αντιοχείας αποκατέστησε την κοινωνία με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αντιοχείας αποφάσισε να αποκαταστήσει την κοινωνία μεταξύ του Πατριαρχείου Αντιοχείας και του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και ανέθεσε στην αρμόδια επιτροπή του Πατριαρχείου να επικοινωνήσει με τους αδελφούς στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για να βρεθεί λύση του ζητήματος της εκκλησιαστικής διαμάχης για την δικαιοδοσία του “Κατάρ“.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Οι πατέρες μέλη της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αντιοχείας προσεύχονται στον βασιλιά της ειρήνης και Κύριο του ελέους, να εξαλείψει τα δάκρυα από τα μάτια του Παλαιστινιακού λαού και να βάλει τέλος σε κάθε αδικία, καταπίεση, εκτοπισμό και απέλαση. Καλούν τους πιστούς σε όλες τις ενορίες της Αντιοχειανής Εκκλησίας την επόμενη Κυριακή να προσευχηθούν για δικαιοσύνη και ειρήνη στη χώρα της ειρήνης, και να συγκεντρώσουν βοήθεια για την ανακούφιση αυτού του ταλαιπωρημένου λαού.

Επειδή οι τρέχουσες συνθήκες απαιτούν εντατικοποίηση των προσευχών και πολύ συνεργασία, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να αποκαταστήσει την κοινωνία μεταξύ του Πατριαρχείου Αντιοχείας και του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και ανέθεσε στην αρμόδια επιτροπή του Πατριαρχείου να επικοινωνήσει με τους αδελφούς στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για να βρεθεί λύση του ζητήματος της εκκλησιαστικής διαμάχης για την δικαιοδοσία του “Κατάρ” με τρόπο που διαφυλάσσει το δικαίωμα της εκκλησιαστικής δικαιοδοσίας για χάρη του Αντιοχειανού Θρόνου.

Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε επίσης να στείλει εκκλησιαστική αντιπροσωπεία να επισκεφθεί το Αμμάν για να εκφράσει την αγάπη των πιστών της Αντιοχείας προς τον λαό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και να σταθεί δίπλα του σε αυτές τις δύσκολες και μοιραίες συνθήκες».

Επικοινωνία του Πατριάρχη Αντιοχείας με τον Αρχιεπίσκοπο Κυριακουπόλεως

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης σε χθεσινή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Κυριακουπόλεως κ. Χριστοφόρο στον οποίο εξέφρασε την πλήρη στήριξη της Εκκλησίας της Αντιόχειας στην άδικη και βάρβαρη επίθεση με στόχο την Ελληνορθόδοξη Μονή του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα.

Ο Προκαθήμενος της Αντιοχειανής Εκκλησίας ζήτησε από τον Σεβασμιώτατο να μεταφέρει στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο την αλληλεγγύη, τη συμπαράσταση, αλλά και τα συλλυπητήρια του για το χαμό των αδελφών μας, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό και την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

«Η Εκκλησία της Αντιόχειας προσεύχεται να σταματήσει αυτή η αμαρτωλή επιθετικότητα που διεξάγεται στη Γάζα», καταλήγει η ανακοίνωση του Πατριαρχείου Αντιοχείας. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων