23/01/2023 23/01/2023 Η καμπάνα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Αρμπίν της Συρίας ξαναχτύπησε μετά την ισοπεδωτική καταστροφή που είχε υποστεί ο ναός από τους βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Συρία. Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr  Το Αμρπίν ήταν μία από τις πόλεις που εγκατέλειψαν οι χριστιανοί για να γλιτώσουν από τους τζαχαντιστές του ισλαμικού κράτους....
23 Ιανουαρίου, 2023 - 10:14
Τελευταία ενημέρωση: 23/01/2023 - 11:55

Η καμπάνα ήχησε και πάλι στο Αρμπίν – Πατριάρχης Αντιοχείας: “Τα παιδιά μας στη Συρία έχουν πληρώσει βαρύ λογαριασμό για ό,τι συνέβη”

Διαδώστε:
Η καμπάνα ήχησε και πάλι στο Αρμπίν – Πατριάρχης Αντιοχείας: “Τα παιδιά μας στη Συρία έχουν πληρώσει βαρύ λογαριασμό για ό,τι συνέβη”

Η καμπάνα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Αρμπίν της Συρίας ξαναχτύπησε μετά την ισοπεδωτική καταστροφή που είχε υποστεί ο ναός από τους βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Συρία.

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr 

Το Αμρπίν ήταν μία από τις πόλεις που εγκατέλειψαν οι χριστιανοί για να γλιτώσουν από τους τζαχαντιστές του ισλαμικού κράτους. Μέσα σε όλες τις καταστροφές που έγιναν στην πόλη, η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, η μοναδική χριστιανική εκκλησία του Αρμπίν , ερειπώθηκε. Λίγα χρόνια μετά την καταστροφή η Εκκλησία στέκεται και πάλι εκεί με την καμπάνα να ηχεί καλώντας τους χριστιανούς και πάλι σε ευχαριστιακή σύναξη.

Ο ναός ανοικοδομήθηκε με τις προσπάθειες του Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη και τη χρηματική στήριξη που παρείχε η Εκκλησία της Ρωσίας. Χθες, προεξάρχοντος του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Αντιόχειας και συλλειτουργούντος του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Αντωνίου, Πρόεδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, τελέστηκαν τα θυρανοίξια του ναού.

Δείτε βίντεο ΕΔΩ 

“Τα παιδιά μας στη Συρία έχουν πληρώσει έναν βαρύ λογαριασμό για ό,τι συνέβη”

Στο κήρυγμά του ο Πατριάρχης κ.κ. Ιωάννης αναφέρθηκε στα δεινά του Συριακού λαού από τον πόλεμο. “Συγχαρητήρια σε όλους σας για την επαναλειτουργία αυτής της εκκλησίας στην αγαπημένη πόλη. Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι που θέλουν το καλό αναγνωρίζουν τη σημασία αυτής της Εκκλησίας. Η παρουσία μας σήμερα σε αυτή την πρώτη λειτουργία μετά από όλη την καταστροφή είναι για να υψώσουμε τις προσευχές μας και να ευχαριστήσουμε τον Κύριο για τη μεγάλη αυτή ευλογία”, σημείωσε.

Παράλληλα, κάλεσε όλους να αντισταθούν στις προκλήσεις του πολέμου και να μην μένουν αδρανείς καθώς όπως τόνισε “τα παιδιά μας στη Συρία έχουν πληρώσει έναν βαρύ λογαριασμό για ό,τι συνέβη”.

“Αυτή η γιορτή επιβεβαιώνει τον θρίαμβο του καλού έναντι του κακού και της ζωής επί του θανάτου, παρά τη σκληρή καταστροφή που περιβάλλει την πόλη”, σημείωσε από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος, ευχαριστώντας τις τοπικές αρχές και τον Πατριάρχη Αντιοχείας που του επέτρεψαν να παραστεί σε αυτή τη μεγάλη ημέρα για την τοπική Εκκλησία.

Θερμή υποδοχή και στο Αλ Ζαμπαντανί

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι κάτοικοι της Συριακής πόλης Αλ Ζαμπαντανί στον Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη ενώ ακολούθησε η τέλεση Δοξολογίας στον ανακαινισμένο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο οποίος είχε υποστεί ζημιές την περίοδο που η πόλη βομβαρδιζόταν.

Συμβολικά πριν την είσοδο του Πατριάρχη Αντιοχείας και της συνοδείας του στο ναό ο Μακαριώτατος μαζί με τον επικεφαλής των μουσουλμάνων της περιοχής απελευθέρωσαν συμβολικά ένα περιστέρι, το κατεξοχήν σύμβολο ειρήνης.

Επιβεβαίωσαν τις καλές σχέσεις

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος βρίσκεται από την Παρασκευή στη Συρία στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στην Εκκλησία της Αντιόχειας κατόπιν ευλογίας του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου.

Στη συνάντηση που είχαν το Σάββατο στην έδρα του Πατριαρχείου στη Δαμασκό Πατριάρχης Αντιοχείας και Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ επιβεβαίωσαν στην άριστη σχέση των δύο Εκκλησιών τονίζοντας ότι η συνεργασία του θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Φωτογραφίες: Πατριαρχείο Αντιοχείας 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πατριαρχείο Μόσχας: Ο Βολοκολάμσκ Αντώνιος επισκέπτεται το Πατριαρχείο Αντιοχείας

Στον Άγιο Γεώργιο του Αρμπίν ο Πατρ. Αντιοχείας

DW: Τα θλιβερά Χριστούγεννα στο Αρμπίν της Συρίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων