28/01/2021 28/01/2021 Ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης έστειλε μήνυμα στο ποίμνιό του για την Μετάνοια στο οποίο αναφέρει ότι δεν είναι μόνο πράξη λύπης αλλά είναι βαθύτερο. Ο Μακαριώτατος αναφέρει στο μήνυμα του: «Πολλοί καταλαβαίνουν τη Μετάνοια ως πράξη λύπης: Λυπάμαι για τις αμαρτίες μου. Αλλά όχι! Η Μετάνοια είναι κάτι πολύ βαθύτερο από απλώς τη λύπη....
28 Ιανουαρίου, 2021 - 19:25
Τελευταία ενημέρωση: 28/01/2021 - 18:54

“Η Μετάνοια είναι κάτι πολύ βαθύτερο από τη λύπη”

Διαδώστε:
“Η Μετάνοια είναι κάτι πολύ βαθύτερο από τη λύπη”

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης έστειλε μήνυμα στο ποίμνιό του για την Μετάνοια στο οποίο αναφέρει ότι δεν είναι μόνο πράξη λύπης αλλά είναι βαθύτερο.

Ο Μακαριώτατος αναφέρει στο μήνυμα του: «Πολλοί καταλαβαίνουν τη Μετάνοια ως πράξη λύπης: Λυπάμαι για τις αμαρτίες μου. Αλλά όχι! Η Μετάνοια είναι κάτι πολύ βαθύτερο από απλώς τη λύπη. Η λύπη είναι ένα από τα βήματα στη διαδικασία της Μετάνοιας. Κάποιος στρέφεται πρώτα στην αυτογνωσία. Αφού επιστρέψει στον εαυτό του, αναγνωρίζει ότι έκανε ένα λάθος και μετά λυπάται για αυτό. Όμως η Μετάνοια δεν σταματάει εκεί, στην αμαρτία. Πρέπει να σηκωθεί και να διορθώσει τη συμπεριφορά του και στη συνέχεια να κοιτάξει μπροστά. Ο Άγιος Παύλος λέει ότι ο άνθρωπος αφήνει ό, τι είναι πίσω και κοιτάζει μπροστά.”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων