20/08/2020 20/08/2020 Από την έναρξη της πανδημίας του COVID-19 η Εκκλησία με τις προσευχές της αλλά και με την έμπρακτη συμπαράστασή της στο αγώνα για τη καταπολέμηση της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης δείχνει το ενδιαφέρον της. Για το σκοπό αυτό ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης σε μια δύσκολη συγκυρία, ειδικά στο Λίβανο ύστερα και από τη φονική...
20 Αυγούστου, 2020 - 9:27
Τελευταία ενημέρωση: 20/08/2020 - 9:33

Η προσευχή του Πατριάρχη Αντιοχείας για τη πανδημία

Διαδώστε:
Η προσευχή του Πατριάρχη Αντιοχείας για τη πανδημία

Από την έναρξη της πανδημίας του COVID-19 η Εκκλησία με τις προσευχές της αλλά και με την έμπρακτη συμπαράστασή της στο αγώνα για τη καταπολέμηση της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης δείχνει το ενδιαφέρον της.

Για το σκοπό αυτό ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης σε μια δύσκολη συγκυρία, ειδικά στο Λίβανο ύστερα και από τη φονική έκρηξη στη Βηρυτό, συνέταξε μια ειδική προευχή προς τον Παντοδύναμο Κύριο όπως με τη βοήθεια του ο ανθρωπότητα ξεπεράσει αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

“Ο κόσμος μας υποφέρει από πολλές δυσκολίες, συγκρούσεις, πολέμους, διαιρέσεις και ασθένειες. Η σκιά του θανάτου αιωρείται πάνω μας, συλλέγοντας τις ψυχές των ανθρώπων που φέυγουν από την πανδημία του κορωνοϊου. Σήμερα του δημιούργημά σου τρέμει μπροστά σε αυτή τη δοκιμασία….. Έχουμε αμαρτήσει μπροστά σου Κύριε, αλλά δεν έχουμε άλλη ελπίδα εκτός από εσένα. Ελπίζουμε στη θεϊκή σου παρέμβαση. Κύριε, θεράπευσε όλους τους αρρώστους και δώσε δύναμη στους γιατρούς και στις υπηρεσίες που έχουν επωμιστεί αυτή τη κρίση της υγείας”, αναφέρει, σε σημεία της ειδικής ευχής, ο Πατριάρχης κ.κ. Ιωάννης.   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων