24/10/2022 25/10/2022 Στον διορισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως κ. Αντωνίου ως Πατριαρχικού Επιτρόπου στην χηρεύουσα Ιερά Μητρόπολη Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής προέβη σήμερα, Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης Ι’. «Ελπίζουμε ότι θα συνεργαστείτε με τον Πατριαρχικό Επίτροπο για την ευημερία της Ιεράς Μητροπόλεως. Σας ενημερώνουμε ότι εφεξής ο Πατριάρχης Αντιοχείας θα...
24 Οκτωβρίου, 2022 - 22:02
Τελευταία ενημέρωση: 25/10/2022 - 4:29

Διορισμός Πατριαρχικού Επιτρόπου στην Ι.Μ. Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής

Διαδώστε:
Διορισμός Πατριαρχικού Επιτρόπου στην Ι.Μ. Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής

Στον διορισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως κ. Αντωνίου ως Πατριαρχικού Επιτρόπου στην χηρεύουσα Ιερά Μητρόπολη Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής προέβη σήμερα, Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης Ι’.

«Ελπίζουμε ότι θα συνεργαστείτε με τον Πατριαρχικό Επίτροπο για την ευημερία της Ιεράς Μητροπόλεως. Σας ενημερώνουμε ότι εφεξής ο Πατριάρχης Αντιοχείας θα μνημονεύεται σε όλες τις Ιερές Ακολουθίες», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Μακαριώτατος σε σχετική Εγκύκλιο του, απευθυνόμενος προς τον κλήρο και τον λαό της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής.

Υπενθυμίζεται ότι ένα από τα κρίσιμα ζητήματα που απασχόλησαν το Πατριαρχείο Αντιοχείας κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου ήταν οι εξελίξεις στην χηρέυουσα Ιερά Μητρόπολη μετά την αποδοχή της παραίτησης του Μητροπολίτη κ. Ιωσήφ. Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αντιοχείας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως κ. Αντώνιος ως Πατριαρχικός Επίτροπος θα έχει «την εποπτεία της διοίκησης της Μητρόπολης, μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών προς πλήρωση της κενής θέσης».

 

Ποιος είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως κ. Αντώνιος

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως κ. Αντώνιος γεννήθηκε στη Μίνα της Τριπόλεως του Λιβάνου στις 20 Ιουνίου 1970.

Αποφοίτησε από το Θεολογικό Ινστιτούτο Αγίου Σεργίου Παρισίων το 2006.

Διάκονος χειροτονήθηκε στις 20 Μαρτίου 2005 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Τριπόλεως και Χώρας κυρό Ηλία και Πρεσβύτερος στις 24 Ιουλίου 2005.

Στις 7 Σεπτεμβρίου 2008 έλαβε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη.

Το 2015 εξελέγη Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων