07/06/2023 07/06/2023 Με την παρουσία του Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη συνεχίστηκε, χθες, για δεύτερη ημέρα η Σύναξη των κληρικών της Δαμασκού στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου. Πριν την Σύναξη, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Μονής. Στη συνέχεια, ορισμένοι έγγαμοι ιερείς έκαναν αναφορές από την Αγία Γραφή και μετέφεραν τις ποιμαντικές εμπειρίες τους. Ακολούθησε ανοιχτός και γόνιμος...
07 Ιουνίου, 2023 - 17:19
Τελευταία ενημέρωση: 07/06/2023 - 17:25

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας στη δεύτερη ημέρα Σύναξης των κληρικών της Δαμασκού

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Αντιοχείας στη δεύτερη ημέρα Σύναξης των κληρικών της Δαμασκού

Με την παρουσία του Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη συνεχίστηκε, χθες, για δεύτερη ημέρα η Σύναξη των κληρικών της Δαμασκού στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου.

Πριν την Σύναξη, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Μονής. Στη συνέχεια, ορισμένοι έγγαμοι ιερείς έκαναν αναφορές από την Αγία Γραφή και μετέφεραν τις ποιμαντικές εμπειρίες τους.

Ακολούθησε ανοιχτός και γόνιμος διάλογος στον οποίο συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Βρετανίας και Ιρλανδίας κ. Σιλουανός και Επιφανείας (Χάμα) κ. Νικόλαος, οι Επίσκοποι Δαμασκού κ. Μωϋσής και Αρσένιος.

Στη διάρκεια της Σύναξης πραγματοποιήθηκαν διάφορες συνεδρίες, και άλλες στοχευμένες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πατριαρχείου Αντιοχείας η Σύναξη, η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, θα διαρκέσει τέσσερεις ημέρες κατά τις οποίες θα αναπτυχθούν ποιμαντικά θέματα καθώς και άλλα εκκλησιαστικά ζητήματα τα οποία απασχολούν τις ενορίες της πολύπαθης αυτής πόλης της Συρίας.

Διαβάστε ακόμη: Ο Πατριάρχης Αντιοχείας στην έναρξη της σύναξης των κληρικών της Δαμασκού

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων