07/03/2019 07/03/2019 Για τα πλεονεκτήματα της νηστείας και της συγχώρεσης κάνει λόγο στο μήνυμα του ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης. Ο Πατριάρχης τονίζει ότι  αυτός που ακολουθεί την πορεία του Φωτός και της Ανάστασης αφιερώνεται σε πράξεις ελέους, αγάπης και καλοσύνης. “H νηστεία είναι μια πράξη αγάπης προς τον συνάνθρωπο. Με πόνο και σταυρό φτάνουμε στην Ανάσταση....
07 Μαρτίου, 2019 - 8:54
Τελευταία ενημέρωση: 07/03/2019 - 9:18

Πατρ. Αντιοχείας: Η συγχώρεση είναι το κλειδί για την Ανάσταση

Διαδώστε:
Πατρ. Αντιοχείας: Η συγχώρεση είναι το κλειδί για την Ανάσταση

Για τα πλεονεκτήματα της νηστείας και της συγχώρεσης κάνει λόγο στο μήνυμα του ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης.

Ο Πατριάρχης τονίζει ότι  αυτός που ακολουθεί την πορεία του Φωτός και της Ανάστασης αφιερώνεται σε πράξεις ελέους, αγάπης και καλοσύνης.

“H νηστεία είναι μια πράξη αγάπης προς τον συνάνθρωπο. Με πόνο και σταυρό φτάνουμε στην Ανάσταση. Η μετάνοια είναι ο δρόμος να θεραπεύσουμε τις ψυχές μας για να συναντήσουμε τον Μεσσία. Η ψυχή μας αμαρτάνει και πρέπει να καθαρίζεται με μετάνοια”.

Με αφορμή την έναρξη της νηστείας, ο Πατριάρχης καλεί τους πιστούς να καθαρίσουν παράλληλα και την καρδιά τους από κάθε κακό, και προσθέτει ότι  “Η συγχώρεση είναι το κλειδί που ανοίγει το δρόμο για να λάβετε φως της Αναστάσεως”.

Στο μήνυμά του τονίζει ότι προσεύχεται στον Θεό για την ειρήνη στην Ανατολή και σε όλο τον κόσμο, αλλά και για τους δύο μητροπολίτες Χαλεπίου που έχουν απαχθεί από το 2013.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων