19/09/2022 19/09/2022 Στην ενημέρωση του αραβόφωνου ποιμνίου της Αμερικής ότι ο Μητροπολίτης Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής κ. Ιωσήφ (Πατριαρχείο Αντιοχείας) παραιτήθηκε, προέβη μέσα από εγκύκλιο του ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης.  Όπως είχε γράψει το ope.gr ο Μητροπολίτης κ. Ιωσήφ είχε επισκεφθεί πριν λίγες ημέρες τον Προκαθήμενο της εν Αντιοχεία Ορθοδόξου Εκκλησίας προκειμένου να τον ενημερώσει...
19 Σεπτεμβρίου, 2022 - 9:28
Τελευταία ενημέρωση: 19/09/2022 - 9:32

Πατριαρχείο Αντιοχείας: Δεκτή η παραίτηση του Μητροπολίτη Νέας Υόρκης Ιωσήφ

Διαδώστε:
Πατριαρχείο Αντιοχείας: Δεκτή η παραίτηση του Μητροπολίτη Νέας Υόρκης Ιωσήφ

Στην ενημέρωση του αραβόφωνου ποιμνίου της Αμερικής ότι ο Μητροπολίτης Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής κ. Ιωσήφ (Πατριαρχείο Αντιοχείας) παραιτήθηκε, προέβη μέσα από εγκύκλιο του ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης. 

Όπως είχε γράψει το ope.gr ο Μητροπολίτης κ. Ιωσήφ είχε επισκεφθεί πριν λίγες ημέρες τον Προκαθήμενο της εν Αντιοχεία Ορθοδόξου Εκκλησίας προκειμένου να τον ενημερώσει σχετικά με ζήτημα που είχε προκύψει εντός της Μητρόπολής του. Ωστόσο, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Πατριαρχείο Αντιοχείας, ο Μητροπολίτης υπέβαλε την παραίτησή του η οποία και έγινε δεκτή.

Συνεπώς, το θέμα της παραίτησης θα τεθεί στην Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Αντιοχείας προκειμένου να διενεργηθούν οι διαδικασίες για την πλήρωσή της θέσης.

“Η ενέργεια που πρέπει να κάνουμε μετά την παραίτηση του Μητροπολίτη είναι να διαφυλάξουμε τη σωστή ποιμαντική μέριμνα των ενοριών και να λάβουμε τα μέτρα για την άσκηση σωστής διοίκησης μέχρι το επόμενο στάδιο”, σημειώνει ο Πατριάρχης Αντιοχείας. 

“Προσευχόμαστε για τον Επίσκοπο Ιωσήφ, μακροζωία, υγεία, και παρακαλούμε τον Θεό να περάσει το «υπόλοιπο της ζωής του εν ειρήνη και μετάνοια»”, προσθέτει και καταλήγει: “Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, ανανεώνω την πρόσκλησή μου προς εσάς να παραμείνετε ενωμένοι στην προσευχή, και είμαστε μαζί σας σε αυτό ενώπιον του Κυρίου, για το καλό της Επισκοπής και κάθε ξεχωριστού κληρικού και κοσμικού σε αυτήν”. 

Από την πρόσφατη επίσκεψη με τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων