11/10/2023 11/10/2023 “Δεν είμαστε υπέρ του πολέμου. Απορρίπτουμε κάθε μορφή βίας και εργαζόμαστε για την ειρήνη η οποία δεν μπορεί να επιτευχθεί από τα νεκρά σώματα αθώων παιδιών, γυναικών και αμάχων”. Αυτό τόνισε από τη Βηρυτό ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή και στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ-Γάζας που έχει στοιχήσει...
11 Οκτωβρίου, 2023 - 8:31
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2023 - 8:39

Πατριάρχης Αντιοχείας: “Η ειρήνη δεν μπορεί να προέλθει από τα σώματα νεκρών αθώων παιδιών”

Διαδώστε:
Πατριάρχης Αντιοχείας: “Η ειρήνη δεν μπορεί να προέλθει από τα σώματα νεκρών αθώων παιδιών”

“Δεν είμαστε υπέρ του πολέμου. Απορρίπτουμε κάθε μορφή βίας και εργαζόμαστε για την ειρήνη η οποία δεν μπορεί να επιτευχθεί από τα νεκρά σώματα αθώων παιδιών, γυναικών και αμάχων”. Αυτό τόνισε από τη Βηρυτό ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή και στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ-Γάζας που έχει στοιχήσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους.   

Του Νικολάου Ζαΐμη 

Ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε χθες, Τρίτη 10 Οκτωβρίου, την έδρα της Ιεράς Μητρόπολης Βηρυτού όπου έγινε δεκτός από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ. Ηλία με τον οποίο συζήτησε για την επικείμενη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Αντιόχειας η οποία θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Μπαλαμάντ του Λιβάνου, αλλά και για την κατάσταση βίας και τρόμου που επικρατεί από το Σάββατο το πρωί στη Μέση Ανατολή. 

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας έστειλε μήνυμα κατά της βίας και υπέρ της ειρήνης η οποία, όπως τόνισε προς τους δημοσιογράφους, δεν μπορεί να επιτευχθεί με τα μέσα τα οποία νομίζουν κάποιοι ότι μπορούν να επιφέρουν αποτελέσματα. “Όποιος νομίζει ή πιστεύει ότι μέσα από την πολιτική αυτή έναντι του δυστυχισμένου Παλαιστινιακού λαού, του Συριακού λαού ή ακόμα και του Λιβανέζικου κερδίζει, αν νομίζει ότι μέσω αυτής της πολιτικής μπορεί να φτάσει στον προορισμό του, κάνει λάθος, και λέω ότι μπορεί να εγκληματεί εναντίον αυτών των λαών”, επεσήμανε.

“Η ειρήνη δεν μπορεί να προέλθει από τα σώματα νεκρών παιδιών, αθώων θυμάτων και γυναικών. Η ειρήνη έρχεται όταν οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων σε αυτόν τον κόσμο συνειδητοποιήσουν ότι ο λαός μας έχει αξιοπρέπεια όπως συμβαίνει για όλους τους λαούς του κόσμου. Δεν είμαστε υπέρμαχοι του πολέμου, απορρίπτουμε τη βία και τους σκοτωμούς, είμαστε μαθητές της ειρήνης αλλά στον καιρό μας είμαστε φοιτητές της δικαιοσύνης και έχουμε δικαίωμα να μην τα παρατάμε”, πρόσθεσε.

Ο Προκαθήμενος της εν Αντιοχεία Ορθοδόξου Εκκλησίας μίλησε ακόμα και για την πρόσφατη φονική επίθεση στην Στρατιωτική Ακαδημία στην πόλη Χομς όπου είχε συνέπεια να σκοτωθούν δεκάδες άνθρωποι.

Μαζί με τον Μητροπολίτη Βηρυτού κ. Ηλία τόνισαν τα προβλήματα και τις αλλεπάλληλες κρίσεις που περνά η χώρα του Λιβάνου και ζήτησαν για ακόμη μια φορά από τους υπευθύνους για την κατάσταση αυτή να εργαστούν για το καλό του λαού τους και το συμφέρον του Λιβάνου.

Τέλος, έδωσε το στίγμα για την επικείμενη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου στην οποία θα κυριαρχήσουν τρία βασικά θέματα. Ο θεσμός της οικογένειας, η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας ως κίνητρο σε ανθρώπους οι οποίοι ζουν κάτω από τα όρια της φτώχιας, καθώς η αγιοκατάταξη δύο μαρτύρων από την πρόσφατη ιστορία της Εκκλησίας της Αντιόχειας.

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο Μακαριώτατος ευχήθηκε ο Θεός της ειρήνης να δώσει έλεος και παρηγοριά σε όσους δοκιμάζονται.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων