02/05/2021 03/05/2021 “Η χαρά της Αναστάσεως είναι το αντίδοτο στα προβλήματα μας. Είναι χαρά από ψηλά που ο Θεός τοποθετεί στην καρδιά του καθενός από εμάς για να μας πει ότι ο Σταυρός είναι η αρχή της οδού προς την Ανάσταση. Η χαρά της Αναστάσεως είναι μια παρηγοριά και ένα βάλσαμο που ο Θεός χρησιμοποιεί για την...
02 Μαΐου, 2021 - 17:34
Τελευταία ενημέρωση: 03/05/2021 - 2:41

“Προσευχόμαστε για όλους τους απαχθέντες”

Διαδώστε:
“Προσευχόμαστε για όλους τους απαχθέντες”

“Η χαρά της Αναστάσεως είναι το αντίδοτο στα προβλήματα μας. Είναι χαρά από ψηλά που ο Θεός τοποθετεί στην καρδιά του καθενός από εμάς για να μας πει ότι ο Σταυρός είναι η αρχή της οδού προς την Ανάσταση. Η χαρά της Αναστάσεως είναι μια παρηγοριά και ένα βάλσαμο που ο Θεός χρησιμοποιεί για την θεραπεία των καρδιών μας”, υπογραμμίζει στο Πασχάλιο Μήνυμα του ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης Ι’.

Παράλληλα, o Μακαριώτατος θίγει εκ νέου το ζήτημα της απαγωγής του αδελφού του, Μητροπολίτου Χαλεπίου κ. Παύλου και του Συροϊακωβίτη Μητροπολίτου Ιωάννου Ιμπραήμ πριν από οκτώ χρόνια, όταν επέστρεφαν μαζί στην επισκοπική έδρα τους στο Χαλέπι για την Κυριακή των Βαΐων, την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα.

“Προσευχόμαστε για όλους τους απαχθέντες, συμπεριλαμβανομένων των αδελφών μας Μητροπολίτου Ιωάννου Ιμπραήμ και Μητροπολίτου Χαλεπίου κ. Παύλου, οι οποίοι είχαν απαχθεί πριν από οκτώ χρόνια, εν μέσω ύποπτης και καταδικαστέας διεθνούς σιωπής. Προσευχόμαστε μαζί σας στον Θεό να εξαλείψει την πανδημία από τον κόσμο, δεόμενοι για το Θείο έλεος και την Βασιλεία των Ουρανών για τους αδελφούς και τους αγαπημένους μας που αναπαύθηκαν με την ελπίδα της Αναστάσεως και της αιωνίας ζωής”, τονίζει αναφορικά με το θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι παρά τα όσα κατά καιρούς έχουν διαρρεύσει για την τύχη των Μητροπολιτών, καμία πληροφορία δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί και παραμένουν επίσημα «αγνοούμενοι».

Αρχικά, στο μήνυμα του ο Μακαριώτατος, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

“Η χαρά σχετίζεται στενά με την Ανάσταση. Γεννιέται από την ελπίδα ότι ο Κύριος Ιησούς Χριστός εισήλθε μέσα μας ενάντια σε κάθε πρόβλεψη. Η Εορτή της Αναστάσεως είναι η εκδήλωση της χαράς στις καρδιές μας, παρά την θλίψη που μας περιβάλλει, διότι όλη αυτή η θλίψη φθίνει μπροστά στον Σταυρό του Χριστού και ξεθωριάζει στο κατώφλι του κενού τάφου Του.

Η χαρά της Αναστάσεως είναι η χαρά της Βασιλείας που ζούμε ως πιστοί κάθε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης και της Μεγάλης Παρασκευής, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία δακρύζει για τον Ενταφιασμένο Χριστό. Σε αυτήν την ιερή ημέρα, τα δάκρυα της είναι εκφράσεις δοξολογίας και ευγνωμοσύνης προς τον Κύριο, του οποίου η αξιοπρέπεια καρφώθηκε στον Σταυρό. Το έκανε για να ανυψώσει και να τιμήσει όλους εκείνους που μοιράζονται τα δεινά του σταυρού και την λάμψη της Ανάστασης. Τα δάκρυα αυτήν την ημέρα συνδυάζονται με τη λάμψη της Ανάστασης και την ακτινοβολία του κενού τάφου. Τα δάκρυα της Εκκλησίας θα καθαριστούν από το πρόσωπο εκείνων που πιστεύουν σε Αυτόν, το πρόσωπο κάθε ταλαιπωρημένου ατόμου σε αυτόν τον κόσμο που ελπίζει στον Κύριο, Θεό και Σωτήρα Ιησού Χριστού.

Η χαρά της Αναστάσεως είναι το αντίδοτο στα προβλήματα μας. Είναι χαρά από ψηλά που ο Θεός τοποθετεί στην καρδιά του καθενός από εμάς για να μας πει ότι ο Σταυρός είναι η αρχή της οδού προς την Ανάσταση. Η χαρά της Αναστάσεως είναι μια παρηγοριά και ένα βάλσαμο που ο Θεός χρησιμοποιεί για την θεραπεία των καρδιών μας”.

Καταλήγοντας, ο Πατριάρχης Αντιοχείας προσθέτει:

“Σήμερα θυμόμαστε όλους εκείνους που είναι σε δυσχέρεια και προσευχόμαστε στον Θεό της χαράς και της ειρήνης να “ἐξαλείψει ἀπ᾿ αὐτῶν ὁ Θεὸς πᾶν δάκρυον ἀπὸ τῶν ὀφθαλμῶν αὐτῶν”.

Προσευχόμαστε για όλους τους απαχθέντες, συμπεριλαμβανομένων των αδελφών μας Μητροπολίτου Ιωάννου Ιμπραήμ και Μητροπολίτου Χαλεπίου κ. Παύλου, οι οποίοι είχαν απαχθεί πριν από οκτώ χρόνια, εν μέσω ύποπτης και καταδικαστέας διεθνούς σιωπής. Προσευχόμαστε μαζί σας στον Θεό να εξαλείψει την πανδημία από τον κόσμο, δεόμενοι για το Θείο έλεος και την Βασιλεία των Ουρανών για τους αδελφούς και τους αγαπημένους μας που αναπαύθηκαν με την ελπίδα της Αναστάσεως και της αιωνίας ζωής”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων