27/11/2021 30/04/2022 Στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του Ντουμπάι μετέβη ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης Ι’ την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο Μακαριώτατος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας συνιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Εμιράτων κ. Γρηγορίου και με την συμμετοχή πλειάδας ιερέων και διακόνων. Παρέστησαν ο Πρέσβης...
27 Νοεμβρίου, 2021 - 9:17
Τελευταία ενημέρωση: 30/04/2022 - 5:21

Ντουμπάι: Στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου ο Πατριάρχης Αντιοχείας

Διαδώστε:
Ντουμπάι: Στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου ο Πατριάρχης Αντιοχείας

Στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του Ντουμπάι μετέβη ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης Ι’ την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Μακαριώτατος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας συνιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Εμιράτων κ. Γρηγορίου και με την συμμετοχή πλειάδας ιερέων και διακόνων.

Παρέστησαν ο Πρέσβης της Ρουμανίας Άντριαν Ματσελλάρο, η Πρόξενος της Ρουμανίας Νικολέτα Τεοντοροβίτσι, ο Πρέσβης της Σερβίας Στάνιμιρ Βουκίσεβιτς, ο Πρέσβης της Ουγγαρίας Οσάμα Νάφαα, ο Πρόξενος του Λιβάνου Ασσάφ Ντουμίτ, ο εκπρόσωπος του Έλληνα Πρέσβη Δημήτριος Τομόπουλος, o Πρύτανης του Πανεπιστημίου του Μπαλαμάντ Δρ. Ηλίας Ουάρακ και πλήθος πιστών.

Στο κήρυγμα του ο Πατριάρχης Αντιοχείας εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του στην ενορία δίνοντας παράλληλα την ευλογία του στους πιστούς. Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην σημασία της τήρησης των Χριστιανικών αξιών και ηθών, καθώς και στην αναγκαιότητα της ενότητας μεταξύ των μελών της οικογένειας εν μέσω του χάους που επικρατεί στις μέρες μας και της διάλυσης της έννοιας της οικογένειας. Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα για προσφορά χείρας βοηθείας προς τον πλησίον ακολουθώντας το παράδειγμα του Καλού Σαμαρείτη, ιδιαίτερα σε αυτή την δύσκολη περίοδο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων