05/05/2023 05/05/2023 Συνεχίζονται οι ενέργειες του Πατριαρχείου Αντιοχείας για την παροχή υλικής στήριξης στους πληγέντες από τους φονικούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου σε Τουρκία και Συρία. Με την ευλογία του Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννου και τον συντονισμό του Τμήματος Αρωγής και Στήριξης των σεισμοπαθών που έχει συσταθεί από το Πατριαρχείο, γίνεται διανομή του ανθρωπιστικού υλικού που συγκεντρώθηκε...
05 Μαΐου, 2023 - 14:53
Τελευταία ενημέρωση: 05/05/2023 - 15:01

Στους σεισμόπληκτους της Συρίας έφτασε η ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια

Διαδώστε:
Στους σεισμόπληκτους της Συρίας έφτασε η ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια

Συνεχίζονται οι ενέργειες του Πατριαρχείου Αντιοχείας για την παροχή υλικής στήριξης στους πληγέντες από τους φονικούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου σε Τουρκία και Συρία.

Με την ευλογία του Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννου και τον συντονισμό του Τμήματος Αρωγής και Στήριξης των σεισμοπαθών που έχει συσταθεί από το Πατριαρχείο, γίνεται διανομή του ανθρωπιστικού υλικού που συγκεντρώθηκε από κράτη και κατά τόπους Εκκλησίες. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο είχε μεταβεί στο Πατριαρχείο Αντιοχείας αποστολή της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, προκειμένου να παραδώσουν την βοήθεια που είχε συγκεντρωθεί.

Η βοήθεια  αυτή έφτασε στις περιοχές της Λαττάκιας και του Χαλεπίου καθώς χθες αναχώρησαν τρία κοντέινερ από την Πατριαρχική Μονή Μπαλαμάντ στον Λίβανο καθώς εκεί είχε αποθηκευτεί προσωρινά το υλικό προκειμένου να γίνει η καταχώρηση και εν συνεχεία η διανομή.

Η Ιεράς Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος είχε απευθύνει έκκληση στην Ιεράς Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας. Η ανταπόκριση υπήρξε μεγάλη με τη βοήθεια που συγκεντρώθηκε να αποστέλλεται με τη μέριμνα της ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ στο Πατριαρχείο Αντιοχείας.

Διαβάστε επίσης:

Μήνυμα ελπίδας του Πατριάρχη Ιωάννη από την ιστορική εκκλησία του Αποστόλου Πέτρου – «Η Αντιόχεια είναι η ελπίδα, η Ανάσταση, ο Χριστός»

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: “Αυτές οι ημέρες θα είναι γραμμένες στην ψυχή μας” – Ολοκληρώθηκε η Συνοδική αποστολή στο Πατριαρχείο Αντιοχείας

Η “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στο Πατριαρχείο Αντιοχείας

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από Δαμασκό: Η Εκκλησία της Ελλάδος θέλησε να κάνει πράξη αγάπης τη συγκίνηση του λαού της

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων