19/10/2023 19/10/2023 Εν μέσω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή μετά και τον πόλεμο που μαίνεται μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς ξεκίνησε τις εργασίες της σήμερα το πρωί η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αντιοχείας στο Μπαλαμάντ του Λιβάνου.  Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την ακολουθία του Αγιασμού τον οποίο τέλεσε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης. Υπενθυμίζεται ότι ο Προκαθήμενος της...
19 Οκτωβρίου, 2023 - 11:51

Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αντιοχείας

Διαδώστε:
Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αντιοχείας

Εν μέσω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή μετά και τον πόλεμο που μαίνεται μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς ξεκίνησε τις εργασίες της σήμερα το πρωί η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αντιοχείας στο Μπαλαμάντ του Λιβάνου. 

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την ακολουθία του Αγιασμού τον οποίο τέλεσε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης. Υπενθυμίζεται ότι ο Προκαθήμενος της Αντιοχειανής Εκκλησίας κατά την έναρξη του Συνεδρίου με θέμα:  “Η Εκκλησία της Αντιόχειας από τον 15ο έως τον 18ο αιώνα – Προς μια ακριβή κατανόηση της Ιστορίας”, αναφέρθηκε στα όσα τραγικά συμβαίνουν στη Γάζα και τη σταυρική πορεία του Παλαιστινιακού λαού, ζητώντας να σταματήσει ο πόλεμος.

Διαβάστε αναλυτικά: Πατριάρχης Αντιοχείας: “Να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα. Ο λαός πληρώνει το τίμημα με πολύ αίμα”

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί σε προηγούμενες συναντήσεις του Πατριάρχη, μεταξύ άλλων, η Ιερά Σύνοδος θα ασχοληθεί με το ζήτημα της οικογένειας και τις προκλήσεις τις οποίες αυτή αντιμετωπίζει, καθώς και με την αναγραφή στο Αγιολόγιο της νέων Αγίων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων