10/11/2020 10/11/2020 Με αφορμή τη γιορτή της σύναξης των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων στις 8 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαβριήλ του Λόβετς  χοροστάτησε σε νυχτερινή Θεία λειτουργία στην εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Ετροπόλε στις 7 του μηνός.   Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος, που ήγε και...
10 Νοεμβρίου, 2020 - 12:56
Τελευταία ενημέρωση: 10/11/2020 - 13:40

Άγιος Νεκτάριος και Αρχάγγελοι εορτάστηκαν στο Λόβετς

Διαδώστε:
Άγιος Νεκτάριος και Αρχάγγελοι εορτάστηκαν στο Λόβετς

Με αφορμή τη γιορτή της σύναξης των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων στις 8 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαβριήλ του Λόβετς  χοροστάτησε σε νυχτερινή Θεία λειτουργία στην εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Ετροπόλε στις 7 του μηνός.

 

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος, που ήγε και τα ονομαστήριά του, ιερούργησε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Τσεκοτίν. Στη Θεία Λειτουργία, ο Μητροπολίτης Γαβριήλ χειροτόνησε Αρχιμανδρίτη τον π. Μιχαήλ Ντιλόβκσι.

Ο Επίσκοπος ευχήθηκε στους παρισταμένους κληρικούς και λαϊκούς, ενώ μετά το κήρυγμα τους μοίρασε και εικόνες του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λόβετς κ. Γαβριήλ, μαζί με τους κληρικούς, τέλεσαν αγιασμό στην νέα τραπεζαρία της Μονής, που ανακαινίστηκε πρόσφατα με χρήματα της βουλγάρικης κυβέρνησης, και στο τέλος μοιράστηκε άρτος.

 

Χθες, 9 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στην ίδια Ιερά Μονή με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως, προς τιμήν του μοναχού Νεκταρίου.

Επιμέλεια-Μετάφραση για το Πρακτορείο «Ορθοδοξία»: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων