23/07/2023 23/07/2023 Με ιεροπρέπεια τελέστηκε την Κυριακή Ζ’ Ματθαίου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι Σόφιας, στην οποία έλαβε μέρος αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Αντιοχείας. Στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας προέστη ο Μητροπολίτης Κεντρώας και Δυτικής Ευρώπης κ. Αντώνιος της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας. Συλλειτούργησαν, μεταξύ άλλων, ο Επίσκοπος Εμιράτων κ. Γρηγόριος του Πατριαρχείου Αντιοχείας...
23 Ιουλίου, 2023 - 21:16
Τελευταία ενημέρωση: 23/07/2023 - 21:27

Αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Αντιοχείας στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι Σόφιας

Διαδώστε:
Αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Αντιοχείας στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι Σόφιας

Με ιεροπρέπεια τελέστηκε την Κυριακή Ζ’ Ματθαίου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι Σόφιας, στην οποία έλαβε μέρος αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Αντιοχείας. Στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας προέστη ο Μητροπολίτης Κεντρώας και Δυτικής Ευρώπης κ. Αντώνιος της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας. Συλλειτούργησαν, μεταξύ άλλων, ο Επίσκοπος Εμιράτων κ. Γρηγόριος του Πατριαρχείου Αντιοχείας και ο Επίσκοπος Μελενίκου κ. Γεράσιμος, αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Βουλγαρίας.

Ο Μητροπολίτης κ. Αντώνιος, στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής, και στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Επίσκοπο κ. Γρηγόριο για την αδελφική συνεργασία και εξέφρασε τη χαρά του που σύντομα θα ιδρυθεί βουλγαρική εκκλησιαστική κοινότητα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Επίσκοπος κ. Γρηγόριος ευχαρίστησε επίσης τους κληρικούς της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία, καθώς και για τον αδελφικό χαιρετισμό προς τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη.

Η εκκλησιαστική αντιπροσωπεία της εν Αντιόχεια Ορθοδόξου Εκκλησίας θα επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες τα μοναστήρια του Αγίου Ιωάννη της Ρίλα, Troyanski και Μπάτσκοβο, καθώς και άλλα πνευματικά κέντρα της Βουλγαρίας.

Σημειώενται ότι χθες την εκκλησιαστική αντιπροσωπεία υποδέχθηκε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος ο οποίος τους έδωσε την ευλογία του. (Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ)

Κείμενο και φωτογραφίες: bg-patriarshia.bg (Angel Karadakov)

Διαβάστε ακόμη: Αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Αντιοχείας επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Βουλγαρίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων