29/07/2022 29/07/2022 Στην υπογραφή της έγκρισης των σχολικών εγχειριδίων για το μάθημα των Θρησκευτικών που έχει εκπονήσει η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Βουλγαρίας προχώρησε ο Υπουργός Παιδείας και Επιστημών της Βουλγαρίας, κ. Νικολάι Ντένκοφ.  Πρόκειται για βιβλία τα οποία έχουν ως θεματική το τρίπτυχο «Θρησκεία – Χριστιανισμός – Ορθοδοξία» και αφορούν μαθητές τις 8ης, 9ης και 11ης...
29 Ιουλίου, 2022 - 12:06
Τελευταία ενημέρωση: 29/07/2022 - 12:23

Εγκρίθηκαν τα σχολικά εγχειρίδια Θρησκευτικών στη Βουλγαρία

Διαδώστε:
Εγκρίθηκαν τα σχολικά εγχειρίδια Θρησκευτικών στη Βουλγαρία

Στην υπογραφή της έγκρισης των σχολικών εγχειριδίων για το μάθημα των Θρησκευτικών που έχει εκπονήσει η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Βουλγαρίας προχώρησε ο Υπουργός Παιδείας και Επιστημών της Βουλγαρίας, κ. Νικολάι Ντένκοφ. 

Πρόκειται για βιβλία τα οποία έχουν ως θεματική το τρίπτυχο «Θρησκεία – Χριστιανισμός – Ορθοδοξία» και αφορούν μαθητές τις 8ης, 9ης και 11ης τάξης (Γυμνάσιο -Λύκειο).

Τα εγχειρίδια πλέον μπορούν να διανεμηθούν και να χρησιμοποιηθούν στο σχολικό εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας καθώς πλέον διαθέτουν και την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

“Σε όλους όσους συνέβαλαν στην προετοιμασία των εγχειριδίων για την για την 8η, 9η και 11η τάξη, τους ευχαριστούμε που έδωσαν τη δύναμη, τις ικανότητες και τη θέλησή τους ώστε και οι μεγαλύτεροι Βούλγαροι μαθητές να έχουν εκπαιδευτικά βοηθήματα με ποιοτικό και αυθεντικό χριστιανικό περιεχόμενο . Τα νέα εγχειρίδια της Εκκλησίας είναι αξιόλογα για τα κατάλληλα ανεπτυγμένα και πάντα επίκαιρα θρησκευτικά, εκκλησιαστικά, βιοηθικά και κοινωνικά ερωτήματα δίνοντας τις απαντήσεις στους μαθητές Λυκείου έτσι ώστε να οικοδομήσουν τη βιώσιμη ταυτότητά τους”, αναφέρει η ανακοίνωση του Πατριαρχείου Βουλγαρίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων