09/06/2023 09/06/2023 Επίσκοπος Βελμπαζντσκί εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Βουλργαρίας ο Αρχιμανδρίτης Ισαάκ μέχρι πρότινος Αρχιερατικός Επίτροπος της Περιφέρειας Κιουστεντίλ. Η Ιερά Σύνοδος προέβη στην εκλογή του νέου Επισκόπου κατόπιν πρότασης του Μακαρωτιάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου. Η χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Ιουνίου στις 9πμ στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Κυριακής...
09 Ιουνίου, 2023 - 14:35
Τελευταία ενημέρωση: 09/06/2023 - 14:40

Εκλογή νέου Επισκόπου στο Πατριαρχείο Βουλγαρίας

Διαδώστε:
Εκλογή νέου Επισκόπου στο Πατριαρχείο Βουλγαρίας

Επίσκοπος Βελμπαζντσκί εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Βουλργαρίας ο Αρχιμανδρίτης Ισαάκ μέχρι πρότινος Αρχιερατικός Επίτροπος της Περιφέρειας Κιουστεντίλ.

Η Ιερά Σύνοδος προέβη στην εκλογή του νέου Επισκόπου κατόπιν πρότασης του Μακαρωτιάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου. Η χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Ιουνίου στις 9πμ στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Κυριακής στη Σόφια.

Ο Αρχιμανδρίτης Ισαάκ εξελέγη προκειμένου να πληρώσει τη δεύτερη επισκοπική θέση ως βοηθός πλησίον του Πατριάρχη.

Λίγα λόγια για τον Αρχιμανδρίτη Ισαάκ

Ο Αρχιμανδρίτης Ισαάκ ( το γένος Ivan Mihailov Boyadzhiyski) γεννήθηκε στις 9 Νοεμβρίου 1982 στην πόλη του Μπάνσκο.

Σε ηλικία 13 ετών, με την ευλογία του αειμνήστου Μητροπολίτου Νευροκοπίου Ναθαναήλ, εισήλθε στη Θεολογική Σχολή της Σόφιας Άγιος Ιωάννης της Ρίλας, από την οποία αποφοίτησε το 2001.

Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου της Σόφιας “Άγιος Κλήμης της Αχρίδας”, από όπου αποφοίτησε το 2008 με πτυχίο «Bachelor of Divinity».

Στις 10 Απριλίου 2009, στη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Βιδίνιο, εκάρη μοναχός από τον αείμνηστο Μητροπολίτη Βιδινίου Δομετιανό. Στις 27 Ιουλίου του ίδιου έτους στον ναό Αγίου Παντελεήμονα χειροτονήθηκε διάκονος.

Στις 10 Ιανουαρίου 2010, στον Μητροπολιτικό Ναό Βιδίνιο Αγίου Νικολάου του Μυροβλύτη χειροτονήθηκε πρεσβύτερος. Μετά τη χειροτονία του, συνέχισε να υπηρετεί στη Θεολογική Σχολή της Σόφιας ως γραμματέας και εκπαιδευτικός των Βουλγάρων από το εξωτερικό που φοιτούσαν εκεί.

Το 2010 και το 2012, με απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Βουλγαρίας, στάλθηκε δύο φορές σε διακονία ενός μήνα στους βουλγαρικούς ναούς στην Κωνσταντινούπολη.

Την 1η Φεβρουαρίου 2011, με την ευλογία του Μητροπολίτη Βιδινίου Δομετιανού και με απόφαση του Επισκοπικού Συμβουλίου της Επισκοπής, διορίστηκε εφημέριος της Περιφέρειας Λομ και πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Λομ.

Στις 15 Αυγούστου 2012 στον ίδιο ναό του απονεμήθηκε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη. Τον Οκτώβριο του 2012 ξεκίνησε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο Θεολογικο Σεμινάριο των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στη Μόσχα, και αποφοίτησε το 2015 με το πτυχίο του «Master of Divinity».

Από την 1η Αυγούστου 2014 διορίστηκε από τον Μητροπολίτη Βιδινίου Δομετιανό πνευματικός επόπτης της Μητρόπολης Βιδινίου και εφήμερος στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Δημητρίου.

Από την 1η Ιουλίου 2020 μετατέθηκε στη Μητρόπολη Σόφιας και διορίστηκε Εφημέριος του Επισκόπου της Περιφέρειας Κιουστεντίλ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων