04/08/2020 04/08/2020 Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ο Δρ. Συμεών Ζαχάριεφ, καθηγητής πλαστικής και ξυλογλυπτικής στο Τμήμα Εκκλησιαστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Βέλικο Τάρνοβο «Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος». Τη θλιβερή είδηση ανακοίνωσε η Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου του Βέλικο Τάρνοβο. Ο αείμνηστος καθηγητής είχε αποφοιτήσει από την Εθνική Ακαδημία Τεχνών στη Σόφια, με πτυχίο ξυλογλυπτικής...
04 Αυγούστου, 2020 - 15:50
Τελευταία ενημέρωση: 04/08/2020 - 15:37

Εκοιμήθη καθηγητής του τμήματος Εκκλησιαστικών Τεχνών

Διαδώστε:
Εκοιμήθη καθηγητής του τμήματος Εκκλησιαστικών Τεχνών

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ο Δρ. Συμεών Ζαχάριεφ, καθηγητής πλαστικής και ξυλογλυπτικής στο Τμήμα Εκκλησιαστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Βέλικο Τάρνοβο «Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος».

Τη θλιβερή είδηση ανακοίνωσε η Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου του Βέλικο Τάρνοβο.

Ο αείμνηστος καθηγητής είχε αποφοιτήσει από την Εθνική Ακαδημία Τεχνών στη Σόφια, με πτυχίο ξυλογλυπτικής (1986). Έλαβε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο του Βέλικο Τάρνοβο (2018), όπου και διετέλεσε  αναπληρωτής καθηγητής πλαστικών και ξυλογλυπτικής.

Ο ίδιος σχεδίασε και έφτιαξε εικονοστάσια και ξυλόγλυπτα εκκλησιών για πολλούς ναούς της Βουλγαρίας, ενώ ήξερε να φτιάχνει και μοντέρνα έπιπλα. Επίσης, συμμετείχε και διοργάνωνε πολλές διεθνείς και εθνικές εκθέσεις και συμπόσια σχετικά με τα πλαστικά και την ξυλογλυπτική.

Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του!

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων