10/02/2021 10/02/2021 Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η ευρεία ανακαίνιση στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου του Μπάτσκοβο στη Βουλγαρία, η οποία χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά κονδύλια. Η πύλη της Μονής και η δυτική της πτέρυγα θα επισκευαστούν για πρώτη φορά από την ίδρυσή της τον 11ο αιώνα, και δύο νέοι χώροι στάθμευσης θα κατασκευαστούν δίπλα στην Ιερά Μονή. Με δηλώσεις...
10 Φεβρουαρίου, 2021 - 8:59
Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2021 - 9:04

Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τη Μονή του Μπάτσκοβο

Διαδώστε:
Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τη Μονή του Μπάτσκοβο

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η ευρεία ανακαίνιση στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου του Μπάτσκοβο στη Βουλγαρία, η οποία χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Η πύλη της Μονής και η δυτική της πτέρυγα θα επισκευαστούν για πρώτη φορά από την ίδρυσή της τον 11ο αιώνα, και δύο νέοι χώροι στάθμευσης θα κατασκευαστούν δίπλα στην Ιερά Μονή.
Με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Πλόβντιντ, ο Ηγούμενός της, Επίσκοπος Βελίκης κ. Σιώνιος, υπογράμμιζε ότι οι εργασίες τελούνται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προγράμματος για την ανάδειξη της Μονής σε κέντρο προσκυνηματικού τουρισμού και πρόσθεσε: “Το έργο χρηματοδοτείται από την ΕΕ με 4 εκατομμύρια λέβα(…) Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανακαίνιση που έγινε ποτέ στο μοναστήρι”.
Το πρόγραμμα με θέμα “Μονή Μπάτσκοβο Κοιμήσεως Θεοτόκου – Ορθόδοξη Ιερά Μονή και Προορισμός Πνευματικού Προσκυνήματος”, εγκρίθηκε από τον Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτο και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Κέντρο προσκυνηματικού τουρισμού η μονή του Μπάτσκοβο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων