19/05/2020 19/05/2020 «Όταν χάνεις ένα παιδί, είτε απελπίζεσαι είτε αρχίζεις να χτίζεις. Η πρόκληση ήταν να οικοδομήσουμε ένα παρεκκλήσι ψηλά στα βουνά ως ενοποιητική εικόνα της δύναμης, της θέλησης και του πνεύματος του ανθρώπου, αλλά και ως ένα μνημείο αφιερωμένο σε εκείνους που θα ζουν για πάντα στις καρδιές μας». Το «Щастливите камъни» («Ευτυχισμένες πέτρες» στα ελληνικά)...
19 Μαΐου, 2020 - 21:14
Τελευταία ενημέρωση: 19/05/2020 - 21:16

«Ευτυχισμένες πέτρες» – Οι πέτρες για τη δόμηση του Οίκου του Θεού

Διαδώστε:
«Ευτυχισμένες πέτρες» – Οι πέτρες για τη δόμηση του Οίκου του Θεού

«Όταν χάνεις ένα παιδί, είτε απελπίζεσαι είτε αρχίζεις να χτίζεις. Η πρόκληση ήταν να οικοδομήσουμε ένα παρεκκλήσι ψηλά στα βουνά ως ενοποιητική εικόνα της δύναμης, της θέλησης και του πνεύματος του ανθρώπου, αλλά και ως ένα μνημείο αφιερωμένο σε εκείνους που θα ζουν για πάντα στις καρδιές μας».

Το «Щастливите камъни» («Ευτυχισμένες πέτρες» στα ελληνικά) είναι ένα νέο ντοκιμαντέρ του Στούντιο Τουραντότ με παραγωγό τη Milena Stoykova και σκηνοθέτη την Zoya Dimitrova.

Πρόκειται για ένα συναρπαστικό ντοκιμαντέρ για την κατασκευή μιας από τις Ορθόδοξες εκκλησίες στη Βουλγαρία, που βρίσκονται πολύ ψηλότερα στο βουνό από άλλες – ενός παρεκκλησίου  αφιερωμένου σε δύο Αγίους, τον Άγιο Νικόλαο και τον Άγιο Παντελεήμονα, κοντά στην καλύβα “Ράι” στο Εθνικό Πάρκο Κεντρικών Βαλκανίων.

Η προσωπική τραγωδία μιας οικογένειας σηματοδότησε την αρχή μιας εξαιρετικά δύσκολης εργασίας/αποστολής, αφού επί 15 συναπτά έτη ένας άγνωστος αριθμός ανθρώπων συγκέντρωνε πέτρα-πέτρα, προκειμένου να χτιστεί ο Οίκος του Θεού. Αυτές οι πέτρες ονομάζονται «χαρούμενες».

Η βιντεοσκόπηση της ταινίας ξεκίνησε το 2011 και μέχρι την ολοκλήρωσή της οι συντελεστές πέτυχαν μια εντυπωσιακή ισορροπία μεταξύ γεγονότων και συναισθημάτων. Έτσι, το ντοκιμαντέρ  τραβά την προσοχή του θεατή για 60 λεπτά και παρακολουθείται με μίαν ανάσα!

Η πρεμιέρα έγινε τη Μεγάλη Δευτέρα, στα κοινωνικά δίκτυα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων