15/04/2023 15/04/2023 Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Κυριακής της Σόφιας χοροστάτησε, χθες, στην Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου ο Επίσκοπος Μπελογκρντσίκ κ. Πολύκαρπος. Τα Εγκώμια έψαλλε η ανδρική χορωδία του Καθεδρικού Ναού υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη Καθηγητή Μίροσλαβ Ποπσάβοφ. Στο κήρυγμά του ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος είπε: “Ας υψωθούμε πνευματικά και ας αλλάξουμε τον εαυτό μας για...
15 Απριλίου, 2023 - 15:25
Τελευταία ενημέρωση: 15/04/2023 - 15:51

Η Ακολουθία του Επιταφίου στη Σόφια (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η Ακολουθία του Επιταφίου στη Σόφια (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Κυριακής της Σόφιας χοροστάτησε, χθες, στην Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου ο Επίσκοπος Μπελογκρντσίκ κ. Πολύκαρπος.

Τα Εγκώμια έψαλλε η ανδρική χορωδία του Καθεδρικού Ναού υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη Καθηγητή Μίροσλαβ Ποπσάβοφ.

Στο κήρυγμά του ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος είπε: “Ας υψωθούμε πνευματικά και ας αλλάξουμε τον εαυτό μας για καλό. Ας γεμίσουμε τις καρδιές μας με πίστη, ελπίδα και αγάπη στο όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού”.

Στη συνέχεια, έγινε η έξοδος και η περιφορά του Ιερού Επιταφίου υπό τους πένθιμους χτύπους της καμπάνας.


Παρευρέθηκαν ο τελευταίος βασιλιάς της Βουλγαρίας Συμεών Β’ Μπορίσοφ Σαξκομπουργκγκότσκι με την σύζυγό του βασίλισσα Μαργαρίτα, συνοδευόμενοι από τον κ. Yavor Kirilov, γραμματέα του Βασιλιά και επικεφαλής της Βασιλικής Καγκελαρίας στο παλάτι Βρανά  (την ανεπίσημη κατοικία των Βούλγαρων μοναρχών), και τον κ. Ivaylo Shalafov, διευθυντή του Ταμείο Διατήρησης της Ιστορικής Κληρονομιάς «Ο Βασιλιάς Μπόρις και η Βασίλισσα Ιωάννα».

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

    

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμη: Οι ακολουθίες των Μεγάλων Ωρών και ο Εσπερινός της Αποκαθήλωσης στη Σόφια

Με πληροφορίες, φωτογραφίες από bg-patriarshia.bg (Весела Игнатова, Бехнам Сетайеш)
Βίντεο από bg-patriarshia.bg (Любомир Върбанов)

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων