26/11/2019 26/11/2019 Η ενίσχυση των Ελληνοβουλγαρικών σχέσεων και η συνέχιση της καλής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών ήταν ο σκοπός της συνάντησης του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου με τον νέο Πρέσβη της Ελλάδας στη χώρα, κ. Δημήτριο Χρονόπουλο που έγινε σήμερα στη Σόφια. Ο νέος πρεσβευτής ευχαρίστησε τον προκαθήμενο της Ορθόδοξης Βουλγαρικής Εκκλησίας για την τιμή...
26 Νοεμβρίου, 2019 - 17:23
Τελευταία ενημέρωση: 26/11/2019 - 17:48

Η ενίσχυση των Ελληνοβουλγαρικών σχέσεων στο επίκεντρο

Διαδώστε:
Η ενίσχυση των Ελληνοβουλγαρικών σχέσεων στο επίκεντρο

Η ενίσχυση των Ελληνοβουλγαρικών σχέσεων και η συνέχιση της καλής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών ήταν ο σκοπός της συνάντησης του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου με τον νέο Πρέσβη της Ελλάδας στη χώρα, κ. Δημήτριο Χρονόπουλο που έγινε σήμερα στη Σόφια.

Ο νέος πρεσβευτής ευχαρίστησε τον προκαθήμενο της Ορθόδοξης Βουλγαρικής Εκκλησίας για την τιμή να τον δεχθεί, επισημαίνοντας ότι επιθυμία του ήταν η πρώτη επίσημη συνάντησή του να είναι με τον Βούλγαρο Πατριάρχη.

Στη συνάντηση τέθηκαν θέματα που αφορούν τις διπλωματικές, πολιτικές σχέσεις και εκκλησιαστικές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών.

Ο πρέσβης μετέφερε τους χαιρετισμούς του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο στον Πατριάρχη Νεόφυτο.

Ο Μακαριώτατος ευχήθηκε μια επιτυχημένη θητεία στον Πρέσβη, προσδοκώντας σε μελλοντικές συνεργασίες, κοινά σχέδια και ανάπτυξη αδελφικών και φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων