13/12/2022 13/12/2022 Πανηγυρικά εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος, στον μοναδικό Ιερό Ναό της Ιεράς Μητρόπολης Σόφιας που είναι αφιερωμένος στον θαυματουργό Άγιο. Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Επίσκοπο Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπο στο χωριό Αλντομιρόβτσι, του δήμου Σλίβνιτσα, της Δυτικής Βουλγαρίας. Επιμέλεια Σβετλάνα Λεβίτσκι Στις εορταστικές εκδηλώσεις...
13 Δεκεμβρίου, 2022 - 13:26
Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2022 - 13:11

Η Σόφια τίμησε τον Άγιο Σπυρίδωνα στον μοναδικό Ιερό Ναό που είναι αφιερωμένος στον Άγιο

Διαδώστε:
Η Σόφια τίμησε τον Άγιο Σπυρίδωνα στον μοναδικό Ιερό Ναό που είναι αφιερωμένος στον Άγιο

Πανηγυρικά εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος, στον μοναδικό Ιερό Ναό της Ιεράς Μητρόπολης Σόφιας που είναι αφιερωμένος στον θαυματουργό Άγιο. Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Επίσκοπο Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπο στο χωριό Αλντομιρόβτσι, του δήμου Σλίβνιτσα, της Δυτικής Βουλγαρίας.

Επιμέλεια Σβετλάνα Λεβίτσκι

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο κ. Vasko Stoilkov, δήμαρχος του Δήμου Σλίβνιτσα, ο κ. Milko Milanov, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου – Σλίβνιτσα και ο κ. Todor Petkov, πρόεδρος του χωριού Αλντομιρόβτσι, καθώς δεκάδες πιστοί από το χωριό και καλεσμένοι από τη Σόφια.

Στο κήρυγμά του, ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ αναφέρθηκε στον βίο και τη διακονία του Αγίου Σπυρίδωνα, και τόνισε ότι η πίστη, η ελπίδα, η αγάπη και η πνευματική απλότητα είναι αρετές που πρέπει να κοσμούν τη ζωή των σύγχρονων χριστιανών, κατά το παράδειγμα του Αγίου.

Ακόμη, ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος χαιρέτησε όλους εκ μέρους του Μακαριωτάτου κ.κ. Νεοφύτου και τους ευχήθηκε υγεία, χαρά και ειρήνη, καθώς και αξιοπρεπείς και ευλογημένες εορτές.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμη: Η Βουλγαρία τίμησε τον Άγιο Νικόλαο τον Θαυματουργό (ΦΩΤΟ)

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από bg-patriarshia.bg

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων