01/07/2020 01/07/2020 Την 1η Ιουλίου η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει την ανάμνηση ενός σημαντικού γεγονότος, που συνέβη το 1469: την μετακομιδή των άφθαρτων λειψάνων του Αγίου Ιωάννη της Ρίλας από την πόλη Τάρνοβο στο μοναστήρι της Ρίλας, που έχτισαν οι μαθητές του. Προς τιμήν της επετείου, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου κ.κ. Νεοφύτου, τελέστηκε Θεία Λειτουργία...
01 Ιουλίου, 2020 - 20:09
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2020 - 20:24

Εορτάστηκε η μετακομιδή των λειψάνων του Αγ. Ιωάννη της Ρίλας

Διαδώστε:
Εορτάστηκε η μετακομιδή των λειψάνων του Αγ. Ιωάννη της Ρίλας

Την 1η Ιουλίου η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει την ανάμνηση ενός σημαντικού γεγονότος, που συνέβη το 1469: την μετακομιδή των άφθαρτων λειψάνων του Αγίου Ιωάννη της Ρίλας από την πόλη Τάρνοβο στο μοναστήρι της Ρίλας, που έχτισαν οι μαθητές του.

Προς τιμήν της επετείου, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου κ.κ. Νεοφύτου, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό ναό της Αγίας Τριάδας στη Σόφια, του οποίου το βόρειο κλίτος είναι αφιερωμένο στον άγιο Ιωάννη της Ρίλας.

Ο ναός ήταν γεμάτος με πλήθος πιστών ορθοδόξων χριστιανών, που τίμησαν τη μνήμη του αγίου με την παρουσία και την προσευχή τους.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πολύκαρπος ευχήθηκε για την εορτή στο ποίμνιο και τη χορωδία του ναού, εκ μέρους του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Νεοφύτου, κάνοντας λόγο για την επίπονη ασκητική ζωή του Αγίου και την πορεία των λειψάνων του. «Η ταπεινοφροσύνη και η πραότητα κατέκτησαν βασίλεια, νίκησαν αδυναμίες και έδωσαν σε όλους μας πνευματική παρηγοριά, ειρήνη και χαρά», είπε στο κήρυγμά του ο κ. Πολύκαρπος, προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί να υπάρξει πίστη, δεν μπορεί να υπάρχει καμία ελπίδα ή η αληθινή αγάπη του Χριστού στους χριστιανούς, αν σε αυτούς δεν υπάρχει ταπείνωση κι ευγένεια».

 

Μετάφραση και απόδοση στα ελληνικά: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων