19/08/2022 19/08/2022 Στις 18 Αυγούστου η Αγία μας Εκκλησία γιορτάζει την Κοίμηση του Αγίου Ιωάννη της Ρίλας του Θαυματουργού, ουράνιου προστάτη ολόκληρου του βουλγαρικού λαού. Έτσι, λοιπόν, στους πρόποδες του βουνού της Ρίλας, στο θέρετρο Πανίτσιστε της Σαπάρεβα Μπάνια, χθες, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, τελέστηκε επί τη εορτή του Αγίου πανηγυρική αρχιερατική...
19 Αυγούστου, 2022 - 13:00
Τελευταία ενημέρωση: 19/08/2022 - 13:05

Η Βουλγαρία τίμησε τον Άγιο Ιωάννη της Ρίλας

Διαδώστε:
Η Βουλγαρία τίμησε τον Άγιο Ιωάννη της Ρίλας

Στις 18 Αυγούστου η Αγία μας Εκκλησία γιορτάζει την Κοίμηση του Αγίου Ιωάννη της Ρίλας του Θαυματουργού, ουράνιου προστάτη ολόκληρου του βουλγαρικού λαού. Έτσι, λοιπόν, στους πρόποδες του βουνού της Ρίλας, στο θέρετρο Πανίτσιστε της Σαπάρεβα Μπάνια, χθες, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, τελέστηκε επί τη εορτή του Αγίου πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία της οποίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ (Λευκουπόλεως) κ. Πολυκάρπος.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Πριν από τη Θεία Λειτουργία, ο Επίσκοπος χειροθέτησε αναγνώστη και λαμπαδάριο τον ευσεβή Νικόλαο από τη Σαπάρεβα Μπάνια.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Θεοφιλέστατος μίλησε στους πιστούς για τη ζωή του Αγίου Ιωάννη της Ρίλας, ενώ ανέδειξε σημαντικές στιγμές αυτής καθώς και τις αρετές με τις οποίες στολίστηκε ο άγιος, προτρέποντας τους παρευρισκόμενους να τον μιμηθούν.

Εν συνεχεία, τέλεσε αγιασμό και αρτοκλασία, ενώ στο τέλος μετέφερε τις ευχές του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου και ευχήθηκε υγεία, χαρά και ειρήνη.

Στη Φιλιππούπολη (Plovdiv), επίκεντρο της εορτής υπήρξε ο πανηγυρίζων Ιερός Ναός του Αγ. Ιωάννη της Ρίλας, όπου, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλιππουπόλεως κ. Νικολάου, ο Επίσκοπος Ζνεπόλεως κ. Αρσένιος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον θείο λόγο.

Ο Θεοφιλέστατος μίλησε στους πιστούς για τη ζωή και τα θαύματα του Αγ. Ιωάννη της Ρίλας, τονίζοντας τα εξής:

«Ο πνευματικός φάρος του βουλγαρικού λαού καλεί όλους εμάς, τα πνευματικά του παιδιά, να διατηρήσουμε την αγία Ορθόδοξη πίστη ανεπηρέαστη από κάθε κακία, να μην απομακρυνθούμε από τον σωστό δρόμο και να μην παρασυρθούμε από ξένες και διαφορετικές διδασκαλίες, κρατώντας τις παραδόσεις».

Πηγή-Φωτογραφίες: bg-patriarshia.bg

Φωτογραφίες Ρίλας: Αρχιερέας Kostadin Trenev

Για περισσότερες φωτογραφίες κάντε κλικ εδώ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων