19/11/2020 19/11/2020 Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λόβετς κ. Γαβριήλ, δημοσιεύτηκε στη βουλγαρική γλώσσα «Η συνάντηση του ανθρώπου με τον Θεό: το Άγιον Όρος – το υψηλότερο σημείο της Γης». Η έκδοση πραγματοποιείται επίσης με την ευλογία του συγγραφέα της, Μητροπολίτη Νικολάου Μεσογαίας. Το βιβλίο είναι ένα ημερολόγιο των σημειώσεων του συγγραφέα κατά τη διάρκεια των...
19 Νοεμβρίου, 2020 - 11:06
Τελευταία ενημέρωση: 19/11/2020 - 18:27

Και στα βουλγάρικα το «Άγιον Όρος – το υψηλότερο σημείο της Γης»

Διαδώστε:
Και στα βουλγάρικα το «Άγιον Όρος – το υψηλότερο σημείο της Γης»

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λόβετς κ. Γαβριήλ, δημοσιεύτηκε στη βουλγαρική γλώσσα «Η συνάντηση του ανθρώπου με τον Θεό: το Άγιον Όρος – το υψηλότερο σημείο της Γης». Η έκδοση πραγματοποιείται επίσης με την ευλογία του συγγραφέα της, Μητροπολίτη Νικολάου Μεσογαίας.

Το βιβλίο είναι ένα ημερολόγιο των σημειώσεων του συγγραφέα κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στο Άγιο Όρος τον περασμένο αιώνα και σήμερα. Οι σκέψεις του επισκόπου ανακαλύπτουν εκ νέου την πνευματική εικόνα των κατοίκων του Αγίου Όρους, κρυμμένη από τους ξένους, τη μυστηριώδη και αόρατη πλευρά της ζωής των ασκητών – από άγνωστους ερημίτες σε παγκοσμίου φήμης αγίους, όπως ο Άγιος Παΐσιος του Αγίου Όρους και ο Άγιος Γεράσιμος ο Μικραγιαννανίτης.

Με έναν μοναδικό τρόπο, ο Μητροπολίτης Νικόλαος παρουσιάζει τη διαχρονική εικόνα του Αγ. Όρους ως μέρος που βρίσκεται πιο κοντά στον ουρανό παρά στη γη, ένα μέρος όπου ο Θεός στηρίζεται. Ταυτόχρονα, ο συγγραφέας υπογραμμίζει ότι ο σκοπός του παρόντος κειμένου είναι να ξυπνήσει στον αναγνώστη την ανάγκη να ανέβει στο «Βουνό του Κυρίου», την ανάβαση στην ευαγγελική αγιότητα και τελειότητα. Ωστόσο, το Άγιο Όρος υπάρχει όχι μόνο για να το θαυμάζει κανείς από μακριά – λέει ο Μητροπολίτης Νικόλαος. « Υπάρχει για να ανέβουμε σε αυτό … Το Άγιο Όρος είναι κάτι παραπάνω από ιστορία, εικόνες, εντυπώσεις, ανθρώπινα μέτρα και κριτήρια. Το νιώθεις, αλλά δυσκολεύεσαι να το εκφράσεις, το αντιλαμβάνεσαι, αλλά δεν το καταλαβαίνεις. Αυτό είναι το Άγιο Όρος, στο οποίο πρέπει να ανεβείτε. Το Άγιο Όρος, «στο οποίο είναι ευχαριστημένος ο Θεός να κατοικεί», το Άγιο Όρος, στο οποίο «ο Κύριος θα κατοικεί για πάντα» (ἱνατί ὑπολαμβάνετε, ὄρη τετυρωμένα, τὸ ὄρος, ὃ εὐδόκησεν ὁ Θεὸς κατοικεῖν ἐν αὐτῷ; καὶ γὰρ ὁ Κύριος κατασκηνώσει εἰς τέλος. Ψαλμός 67:17).

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων