06/07/2022 06/07/2022 Σχεδόν 36.000 ευρώ θα διατεθούν από το Υπουργείο Πολιτισμού της Βουλγαρίας για την αποκατάσταση της δεύτερης μεγαλύτερης Ιεράς Μονής στη χώρα, που είναι αυτή της Κοίμησης της Θεοτόκου του Μπάτσκοβο. Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα Σύμφωνα με εντολή που δόθηκε τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους από τον Υπουργό Πολιτισμού Ατανάς Ατανάσοφ, τα χρήματα (71.760 λέβα) θα χρησιμοποιηθούν...
06 Ιουλίου, 2022 - 16:28
Τελευταία ενημέρωση: 06/07/2022 - 17:06

Κονδύλια αξίας 36.000 ευρώ από το βουλγάρικο Υπουργείο Πολιτισμού στην Ιερά Μονή του Μπάτσκοβο

Διαδώστε:
Κονδύλια αξίας 36.000 ευρώ από το βουλγάρικο Υπουργείο Πολιτισμού στην Ιερά Μονή του Μπάτσκοβο

Σχεδόν 36.000 ευρώ θα διατεθούν από το Υπουργείο Πολιτισμού της Βουλγαρίας για την αποκατάσταση της δεύτερης μεγαλύτερης Ιεράς Μονής στη χώρα, που είναι αυτή της Κοίμησης της Θεοτόκου του Μπάτσκοβο.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Σύμφωνα με εντολή που δόθηκε τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους από τον Υπουργό Πολιτισμού Ατανάς Ατανάσοφ, τα χρήματα (71.760 λέβα) θα χρησιμοποιηθούν στην εκπόνηση έργου συντήρησης και αποκατάστασης της Μονής, καθώς και για την εκτεταμένη επισκευή αυλών με εξωραϊσμό και την κατασκευή χώρων στάθμευσης στο μέτοχι Αγίου Γεωργίου, κοντά στο μοναστήρι.

Τους επόμενους μήνες θα εκπονηθεί έργο δομικής ενίσχυσης και επισκευής της στέγης του μετοχίου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Υπουργείου Πολιτισμού, ο χώρος είναι υψηλής αρχιτεκτονικής και κατασκευαστικής αξίας. Ως εκ τούτου, υπάρχουν ευκαιρίες για πολιτιστικό τουρισμό και δυνατότητα άμεσης πρόσβασης του κοινού.

Φωτογραφία: bulgarianhistory.org

Πηγή: dobrotoliubie.com

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων