08/03/2020 08/03/2020 Το 13ο Φεστιβάλ «Μέρες του ορθόδοξου κινηματογράφου» θα αρχίσει στις 10 Μαρτίου με την ταινία «Πορταΐτισσα του Ντόνετσκ» της σκηνοθέτιδας Νατάλια Μπατράεβα. Το έργο διηγείται τη ζωή μοναχών κατά την διάρκεια του πολέμου που βρίσκουν νόημα στην υπηρεσία του Θεού και των ανθρώπων κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στην Ουκρανία. Παρακολουθήστε το τρέιλερ: ...
08 Μαρτίου, 2020 - 11:41
Τελευταία ενημέρωση: 08/03/2020 - 20:59

Μέρες του Ορθόδοξου κινηματογράφου στο Λόβετς της Βουλγαρίας

Διαδώστε:
Μέρες του Ορθόδοξου κινηματογράφου στο Λόβετς της Βουλγαρίας

Το 13ο Φεστιβάλ «Μέρες του ορθόδοξου κινηματογράφου» θα αρχίσει στις 10 Μαρτίου με την ταινία «Πορταΐτισσα του Ντόνετσκ» της σκηνοθέτιδας Νατάλια Μπατράεβα. Το έργο διηγείται τη ζωή μοναχών κατά την διάρκεια του πολέμου που βρίσκουν νόημα στην υπηρεσία του Θεού και των ανθρώπων κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στην Ουκρανία.

Παρακολουθήστε το τρέιλερ:

 

Οι προβολές, ως πρωτοβουλία της Μητροπόλης του Λόβετς, θα γίνονται κάθε Τρίτη μέχρι το τέλος της Σαρακοστής στο παρεκκλήσι «Εισόδια της Θεοτόκου».

Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνονται και δύο ελληνικά ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Παύλου Τριποδάκη. Το ντοκιμαντέρ «Διασταύρωση» μιλάει για την πίστη στην εκκλησία των ανθρώπων που έχουν πληγεί από τις δασικές πυρκαγιές κοντά στην Αθήνα ενώ η «Κανάνγκα» παρουσιάζει μια Ορθόδοξη αποστολή στο Κονγκό.

Παρακολουθήστε το ντοκιμαντέρ «Διασταύρωση»:

 

Παρακολουθήστε το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ «Κανάνγκα»:

 

Οι θεατές θα ασχοληθούν επίσης με θέματα όπως ο μοναχισμός, καθώς και θα μάθουν λεπτομέρειες για τη ζωή και το θαύμα του σύγχρονου γεωργιανού αγίου Γαβριήλ Ουργκεμπατζέ.

Πηγή: bnr.bg

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων