06/05/2019 06/05/2019 “Η επίσκεψη του Πάπα της Ρώμης στη Βουλγαρία είναι μια πολιτική πράξη” δήλωσε ο Μητροπολίτης Πλόβδιδ του Πατριαρχείου της Βουλγαρίας, κ. Νικόλαος , αναφερόμενος στην επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Βουλγαρία. Ο Μητροπολίτης Νικόλαος δήλωσε ότι στόχος του Προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είναι να “να ενώσει όλες τις εκκλησίες γύρω από τη Ρώμη, και όταν έρθει...
06 Μαΐου, 2019 - 14:56

Μητρ. Πλόβδιδ για Πάπα: “Δεν μπορούμε να ενώσουμε το φως με το σκοτάδι”

Διαδώστε:
Μητρ. Πλόβδιδ για Πάπα: “Δεν μπορούμε να ενώσουμε το φως με το σκοτάδι”

“Η επίσκεψη του Πάπα της Ρώμης στη Βουλγαρία είναι μια πολιτική πράξη” δήλωσε ο Μητροπολίτης Πλόβδιδ του Πατριαρχείου της Βουλγαρίας, κ. Νικόλαος , αναφερόμενος στην επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Βουλγαρία.

Ο Μητροπολίτης Νικόλαος δήλωσε ότι στόχος του Προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είναι να “να ενώσει όλες τις εκκλησίες γύρω από τη Ρώμη, και όταν έρθει ο Αντίχριστος να τον συναντήσει ο Πάπας.

“Συναντήσαμε τον Πάπα της Ρώμης ως αρχηγό κράτους του κράτους του Βατικανού, αλλά κανείς δεν μπορεί να μας αναγκάσει για κοινή λατρεία μαζί του” πρόσθεσε και υπογράμμισε: “Όλοι θέλουμε οι χριστιανικές εκκλησίες να ενωθούν. Ωστόσο, αυτό μπορεί να γίνει μόνο από τους ανθρώπους της Εκκλησίας. Οι πολιτικοί δεν το θέλουν, επιθυμούν ακριβώς το αντίθετο”.

“Για παράδειγμα, το λεγόμενο οικουμενικό κίνημα που επιδιώκει να ενώσει όλες τις θρησκείες. Πώς να τους ενώσετε όλους; Δεν είναι δυνατόν να ενώσουμε το φως και το σκοτάδι “.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων