17/06/2022 17/06/2022 Στο Τμήμα Γεωλογίας και Μεταλλευμάτων του Πανεπιστημίου της Σόφιας «Αγ. Ιωάννης της Ρίλας» βρέθηκε, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος, για να τοποθετήσει θεμέλιο λίθο για την ανέγερση εκκλησίας εντός του χώρου του πανεπιστημίου. Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα Ο ιερός ναός προς ανέγερση θα είναι αφιερωμένος στον...
17 Ιουνίου, 2022 - 9:29
Τελευταία ενημέρωση: 17/06/2022 - 10:17

Ο Άγιος Ιωάννης της Ρίλας αποκτά καινούρια «στέγη» στο Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου της Σόφιας

Διαδώστε:
Ο Άγιος Ιωάννης της Ρίλας αποκτά καινούρια «στέγη» στο Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου της Σόφιας

Στο Τμήμα Γεωλογίας και Μεταλλευμάτων του Πανεπιστημίου της Σόφιας «Αγ. Ιωάννης της Ρίλας» βρέθηκε, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος, για να τοποθετήσει θεμέλιο λίθο για την ανέγερση εκκλησίας εντός του χώρου του πανεπιστημίου.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Ο ιερός ναός προς ανέγερση θα είναι αφιερωμένος στον προστάτη άγιο της σχολής, Άγιο Ιωάννη της Ρίλας τον Θαυματουργό.

Την Τετάρτη, 14 Ιουνίου, λοιπόν, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος, τον οποίον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Σχολής, Δρ. Ιβάιλο Κόπρεφ, συμμετείχε και στην τελετή απονομής πτυχίων/διπλωμάτων και αναγόρευσης διδακτόρων, νέων αναπληρωτών καθηγητών και καθηγητών του τμήματος.

Ακολούθως, ο Επίσκοπος με τρεις άλλους κληρικούς τέλεσαν τον αγιασμό και θεμελίωσαν τον λίθο εκεί, όπου θα ανεγερθεί ο νέος ναός.

Η νεόδμητη ορθόδοξη εκκλησία έλαβε, επίσης, το πρώτο της δώρο – μια εικόνα του Αγίου Ιωάννη της Ρίλας, την οποία παρέδωσε στον πρύτανη ο καθηγητής Τσόλο Βούτοφ.

Ο Επίσκοπος Πολύκαρπος ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου για την πρωτοβουλία ανέγερσης ορθόδοξου ναού και χαιρέτησε όλους τους παρευρισκόμενους εκ μέρους του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, ευχόμενος υγεία, χαρά και ειρήνη και σύντομα να είναι έτοιμος ο νέος ναός.

 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Διαβάστε ακόμα:

Το Πατριαρχείο Βουλγαρίας για την παρέλαση ομοφυλοφίλων στη Σόφια

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων