28/12/2020 28/12/2020 Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τιβεριοπόλεως κ. Τύχων ήταν ο πρώτος άνθρωπος που εμβολιάστηκε μετά τον Υπουργό Υγείας της Βουλγαρίας, Καθηγητή Κοσταντίν Άγγελοφ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Ο Επίσκοπος, πριν αφιερωθεί στην εκκλησία, εργαζόταν ως παραϊατρικός σε νοσοκομείο της Στουτγάρδης, όπου διορίστηκε αφού τελείωσε τη φοίτησή του σε τεχνικό λύκειο (μεταξύ 1978 και 1981), παίρνοντας την αντίστοιχη ειδικότητα.  «Ζήτησα...
28 Δεκεμβρίου, 2020 - 12:22
Τελευταία ενημέρωση: 28/12/2020 - 12:40

Εμβολιάστηκε ο πρώτος Επίσκοπος στη Βουλγαρία

Διαδώστε:
Εμβολιάστηκε ο πρώτος Επίσκοπος στη Βουλγαρία

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τιβεριοπόλεως κ. Τύχων ήταν ο πρώτος άνθρωπος που εμβολιάστηκε μετά τον Υπουργό Υγείας της Βουλγαρίας, Καθηγητή Κοσταντίν Άγγελοφ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Ο Επίσκοπος, πριν αφιερωθεί στην εκκλησία, εργαζόταν ως παραϊατρικός σε νοσοκομείο της Στουτγάρδης, όπου διορίστηκε αφού τελείωσε τη φοίτησή του σε τεχνικό λύκειο (μεταξύ 1978 και 1981), παίρνοντας την αντίστοιχη ειδικότητα. 

«Ζήτησα από τον Υπουργό Άγγελοφ να μου επιτρέψει να τον υποστηρίξω. Εμβολιαζόμενος, εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου για τις απίστευτες προσπάθειες όλων αυτών που έκαναν αυτό το εμβόλιο διαθέσιμο σε όλους μας. Σήμερα είναι η Ημέρα του Αγίου Στεφάνου. Ο Άγιος Στέφανος είναι ο πρώτος διάκονος. Διάκονος σημαίνει ότι υπηρετεί τους Χριστιανούς. Όπως και αυτός, θα υπηρετήσουμε τους Χριστιανούς, προστατεύοντάς τους από αυτήν την ασθένεια. Σε αυτές τις φωτεινές γιορτές, με αυτή τη χειρονομία θέλω να ανάψω ένα φως στο τούνελ για όλους όσους φροντίζουν τους άρρωστους, καθώς και για όλους τους χριστιανούς στη Βουλγαρία, ότι θα μπορέσουμε επιτέλους να δούμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα, τα οποία εδώ και πολύ καιρό αποχωριστήκαμε», εξήγησε ο Επίσκοπος Τύχων, για την απόφασή του να είναι μεταξύ των πρώτων εμβολιασμένων στη Βουλγαρία.

Πηγή: burgasinfo.com

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων