02/08/2023 02/08/2023 Με αφορμή την έναρξη της νηστείας του Δεκαπενταυγούστου, ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος εξέδωσε το μήνυμά του. Ο Μακαριώτατος τόνισε μεταξύ άλλων ότι αυτή η περίοδος αποτελεί «ευκαιρία να αφήσουμε στην άκρη τις μέριμνες και τη ματαιότητα αυτού του κόσμου μαζί με όλες τις ανησυχίες και τις αγωνίες του, και να στραφούμε προς το πνευματικό,...
02 Αυγούστου, 2023 - 10:28
Τελευταία ενημέρωση: 02/08/2023 - 9:35

Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας για την νηστεία του Δεκαπενταύγουστου

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας για την νηστεία του Δεκαπενταύγουστου

Με αφορμή την έναρξη της νηστείας του Δεκαπενταυγούστου, ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος εξέδωσε το μήνυμά του. Ο Μακαριώτατος τόνισε μεταξύ άλλων ότι αυτή η περίοδος αποτελεί «ευκαιρία να αφήσουμε στην άκρη τις μέριμνες και τη ματαιότητα αυτού του κόσμου μαζί με όλες τις ανησυχίες και τις αγωνίες του, και να στραφούμε προς το πνευματικό, εστιάζοντας στη Βασιλεία του Θεού».

«Κατά τη διάρκεια της προσευχής, ας ακούσουμε τη φωνή της καρδιάς, που αποτελεί το κέντρο της ανθρώπινης προσωπικότητας και ο αληθινός οδηγός στις σκέψεις και τις πράξεις μας, ας κοιτάξουμε βαθιά μέσα μας και ας απαντήσουμε στον εαυτό μας στο πιο σημαντικό ερώτημα για κάθε χριστιανό: “ανταποκρίνεται η ζωή μας στην πίστη μας;», επεσήμανε.

«Η ζωή ενός Χριστιανού αποτελεί ένα μονοπάτι προς το φως και την αλήθεια του Θεού, αλλά και ένα κατόρθωμα ταπεινότητας και αποχής από οτιδήποτε θέτει υπό αμφισβήτηση το νόημα της ζωής μας και μας εκτρέπει από τον σκοπό της ύπαρξής μας. Ο καθένας από εμάς καλείται να ζήσει την επίγεια ζωή του όπως έκανε η Υπεραγία Θεοτόκος – με αγνότητα και αγιότητα, σε αρμονία με το θέλημα του Θεού και αγωνιζόμενος για τελειότητα. Ας τα αναλογιστούμε όλα αυτά τις φωτεινές και σωτήριες μέρες του Δεκαπενταύγουστου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων