01/10/2021 01/10/2021 Με τη Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βάρνας και Μεγάλης Πρεσλάβας κ. Ιωάννης άνοιξε το νέο ακαδημαϊκό έτος στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου της Σόφιας «Αγ. Κλήμης Οχρίδος», ψαλλόντων των φοιτητών της Θεολογικής Σχολής. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου για την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού...
01 Οκτωβρίου, 2021 - 17:30

Νέο ακαδημαϊκό έτος στη Θεολογική Σχολή «Αγ. Κλήμης Οχρίδος»

Διαδώστε:
Νέο ακαδημαϊκό έτος στη Θεολογική Σχολή «Αγ. Κλήμης Οχρίδος»

Με τη Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βάρνας και Μεγάλης Πρεσλάβας κ. Ιωάννης άνοιξε το νέο ακαδημαϊκό έτος στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου της Σόφιας «Αγ. Κλήμης Οχρίδος», ψαλλόντων των φοιτητών της Θεολογικής Σχολής.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου για την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους, ενώ ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής, Αναπληρωτής Καθηγητής Δρ. Ιβάιλο Ναϊντένοφ, ευχαρίστησε τον Άγιο Πατριάρχη, την Ιερά Σύνοδο και ειδικότερα τον Μητροπολίτη Ιωάννη για την πνευματική μέριμνα και ευλογία.

Ο λόγος του Μακαριωτάτου, που αναγνώσθηκε στους φοιτητές της Θεολογικής, έχει ως εξής:

Αγαπητοί εν Κυρίω αδελφοί και αδελφές,

Η φωτεινή γιορτή της Αγίας Σκέπης σηματοδοτεί την έναρξη μιας ακόμη ακαδημαϊκής χρονιάς. Μια χρονιά κατά την οποία εσείς – μαθητές και δάσκαλοι – μαζί θα συνεχίσετε να προχωράτε στα βάθη της ανώτερης όλων των επιστημών: της θεολογίας της Αγίας Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Οι θεωρητικές γνώσεις και οι πρακτικές δεξιότητες, που θα αποκτήσετε κατά τη διάρκεια του νέου ακαδημαϊκού έτους, θα είναι ο ανεκτίμητος βοηθός  στην πορεία σας. Η ορθόδοξη θεολογία είναι ένας ανεξάντλητος θησαυρός θησαυρών, που μελετάμε σε όλη μας τη ζωή. Στον πυρήνα της βρίσκεται η αποκάλυψη του Θεού, που διευκρινίζεται στην εμπειρία και τη λογοτεχνική κληρονομιά των Αγίων Αποστόλων και όλων των Αγίων πατέρων και μητέρων της Εκκλησίας.

Στην παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας, η θεολογία δεν είναι μόνο επιστήμη αλλά και τρόπος ζωής, πάντοτε συμβαδίζει με την ευσέβεια, με την εμπειρία της εν Χριστώ ζωής. Ένας καλός θεολόγος είναι επίσης ένα καλό βιβλίο προσευχής, ένα πιστό παιδί του Ιησού Χριστού και της αγίας Του Εκκλησίας. Ο θεολόγος είναι ένας άνθρωπος της Εκκλησίας, που αυξάνει συνεχώς στη γνώση, την πίστη και τις αρετές ακριβώς λόγω της συμμετοχής του στην πλούσια μυστηριακή ζωή. Να έχετε ζήλο στη μίμηση  όλων των μεγάλων θεολόγων της Εκκλησίας του Χριστού. Ο δρόμος που επιλέξατε δεν είναι εύκολος, αλλά είναι ευγενικός και σωστικός. Η εκκλησία σας χρειάζεται και βασίζεται σε εσάς για να εκπληρώσει με επιτυχία την αποστολή της και την εντολή του Θεού.

Καλή κι ευλογημένη γιορτή και καλή τύχη!

Με την πατρική εν Χριστώ αγάπη,

† Nεόφυτος

Πατριάρχης Βουλγαρίας

01.10.2021

Πόλη της Σόφιας

Φωτογραφία: Ангел Карадаков

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων