14/09/2022 14/09/2022 Την Εγκύκλιό του για την εορτή Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού εξέδωσε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος, στην οποία μεταξύ άλλων έκανε έκκληση να δείξουμε την αγάπη μας με πράξεις ελέους και συμπόνιας. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Μάλιστα ο Μακαριώτατος κάλεσε να αποφύγουμε το αμάρτημα της υπερηφάνειας και του εγωισμού και να διατηρήσουμε τις αρχικές χριστιανικές αρετές,...
14 Σεπτεμβρίου, 2022 - 14:26
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2022 - 14:40

Πατριάρχης Βουλγαρίας: Να διατηρήσουμε τις αρχικές χριστιανικές αρετές

Διαδώστε:
Πατριάρχης Βουλγαρίας: Να διατηρήσουμε τις αρχικές χριστιανικές αρετές

Την Εγκύκλιό του για την εορτή Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού εξέδωσε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος, στην οποία μεταξύ άλλων έκανε έκκληση να δείξουμε την αγάπη μας με πράξεις ελέους και συμπόνιας.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Μάλιστα ο Μακαριώτατος κάλεσε να αποφύγουμε το αμάρτημα της υπερηφάνειας και του εγωισμού και να διατηρήσουμε τις αρχικές χριστιανικές αρετές, μεταξύ των οποίων σημαντική θέση έχουν η ταπείνωση και η υπομονή.

Στην αρχή της εγκυκλίου, ο Μακαριώτατος ανέφερε ότι ζώντας σε δύσκολες στιγμές, με ποικίλες δοκιμασίες για την πίστη μας και για την φωτεινή μας ελπίδα, η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού έρχεται να μας δώσει δύναμη στη χριστιανική μας ζωή, στη μαρτυρία μας στον Κύριο και στην ένδοξη νίκη Του επί του θανάτου και κάθε κακού στον κόσμο.

Ακόμη, ο Μακαριώτατος υπογράμμισε ότι ο δρόμος του Σταυρού είναι αυτός που ο καθένας μας βαδίζει πρώτα απ’ όλα μέσα του, και ότι αυτό ήταν, από την αρχή του Χριστιανισμού, το φωτεινό ιδανικό με το οποίο ζούσαν όλοι όσοι ανήκουν στον Χριστό. Αυτό το ιδανικό προϋποθέτει αυταπάρνηση και πλήρη αφιέρωση στον Κύριο για την σωτηρία μας.

Από την άλλη, όπως επεσήμανε ο Μακαριώτατος, ο κόσμος που ξέρουμε καθημερινά μας θέτει δοκιμασίες μπροστά στη χριστιανική μας συνείδηση, μας αναγκάζει συνεχώς να κάνουμε την προσωπική μας επιλογή μεταξύ καλού και κακού, μεταξύ φωτός και σκότους, μεταξύ ζωή και θανάτου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όπως ανέφερε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας, ότι αυτός ο ίδιος κόσμος λυτρώθηκε με τη θυσία του Κυρίου, και γι’ αυτό οφείλουμε να δείξουμε την ίδια συμπόνια και αγάπη, το ίδιο έλεος και ανθρωπιά σε όλους και σε όλα γύρω μας.

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος έκανε έκκληση να ακολουθήσουμε πιστά και σταθερά την οδό του σταυρού που μας έχει ανατεθεί, να υπομείνουμε τις δοκιμασίες και να πολεμήσουμε τους πειρασμούς μέσα μας, ώστε να έχουμε την ελπίδα ότι και εμείς θα είμαστε συμμετέχοντες σε αυτή τη νίκη που ο Κύριος κατέκτησε για πρώτη φορά στον Γολγοθά Του.

Τέλος, ο Πατριάρχης Βουλγαρίας έκανε έκκληση να έχουμε αγάπη για τον Θεό και για τον πλησίον μας και να δείξουμε αυτή την αγάπη με πράξεις ελέους και συμπόνιας.

“Η δύναμη και η νίκη του τίμιου και ζωογόνου Σταυρού του Κυρίου να είναι μαζί μας!”, κατέληξε ο Μακαριώτατος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων