16/09/2023 17/09/2023 Με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου εγκαινιάστηκε από τον Επίσκοπο Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπο το καινοτόμο σχολείο ρομποτικής με την ονομασία “Πέτκο Καραβέλοφ” που βρίσκεται στον χώρο του επιστημονικού κέντρου «Muzeiko» στη Σόφια. Στη συνέχεια τελέστηκε η η ακολουθία του αγιασμού για τη νέα χρονιά σχολική χρονιά. Μετά τον αγιασμό, ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος...
16 Σεπτεμβρίου, 2023 - 9:36
Τελευταία ενημέρωση: 17/09/2023 - 12:25

Σόφια: Εγκαίνια και Αγιασμός σε καινοτόμο σχολείο ρομποτικής

Διαδώστε:
Σόφια: Εγκαίνια και Αγιασμός σε καινοτόμο σχολείο ρομποτικής

Με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου εγκαινιάστηκε από τον Επίσκοπο Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπο το καινοτόμο σχολείο ρομποτικής με την ονομασία “Πέτκο Καραβέλοφ” που βρίσκεται στον χώρο του επιστημονικού κέντρου «Muzeiko» στη Σόφια. Στη συνέχεια τελέστηκε η η ακολουθία του αγιασμού για τη νέα χρονιά σχολική χρονιά.

Μετά τον αγιασμό, ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος συνεχάρη τη διευθύντρια του σχολείου κα Tanya Pancheva, τον κ. Miroslav Borsosh, Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, τους δασκάλους, τους γονείς και τους μαθητές για το νέο σχολικό έτος και τους ευχήθηκε, εκ μέρους του Μακαριωτάτου, υγεία και ευημερία.

Ακόμη τόνισε ότι σημασία δεν είναι μόνο τα παιδιά να μορφώνονται αλλά να διδαχθούν για το καλό και το χρήσιμο.

Το καινοτόμο σχολείο προσφέρει ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον και η ομάδα του σχολείου και το «Muzeiko» θα αναπτύξουν από κοινού ένα νέο πρόγραμμα σπουδών και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάζαρ Λαζάροφ, ο οποίος παρευρέθηκε στα εγκαίνια, είπε μεταξύ άλλων: «Σήμερα όλοι εμείς -ενήλικες, δάσκαλοι και γονείς- ευχόμαστε στα παιδιά μας να γίνουν καλοί και άξιοι άνθρωποι και να έχουν ένα ασφαλές, ειρηνικό και ευτυχισμένο μέλλον. Το πρώτο σχολικό κουδούνι ας σηματοδοτήσει την αρχή όχι μόνο της νέας σχολικής χρονιάς, αλλά και την αναζήτηση νέων γνώσεων, προκλήσεων, φιλιών και θετικών συναισθημάτων».

Откриване на учебната година в 55-то училище в София - 15.09.2023 г.

Διαβάστε ακόμη: Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Φωτογραφίες bg-patriarshia.bg (Kostadin Trenev)

Πηγή: bg-patriarshia.bg, bta

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων