02/04/2024 02/04/2024 Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Βράτσης κ. Γρηγορίου, Αντιπροέδρου της Ιεράς Συνόδου της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας, τελέστηκε χθες, Δευτέρα 1η Απριλίου, επιμνημόσυνη δέηση στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο της Αγίας Μαρίνας στη Σόφια και τρισάγιο επί του μνήματος του μακαριστού Πατριάρχη κυρού Νεοφύτου, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ημερών από την εκδημία του.  Παρέστησαν Επίσκοποι και κληρικοί, οι...
02 Απριλίου, 2024 - 10:23
Τελευταία ενημέρωση: 02/04/2024 - 10:26

Σόφια: Προσευχή για την ανάπαυση της ψυχής του Πατριάρχη Νεοφύτου, 20 ημέρες μετά την εκδημία του

Διαδώστε:
Σόφια: Προσευχή για την ανάπαυση της ψυχής του Πατριάρχη Νεοφύτου, 20 ημέρες μετά την εκδημία του

Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Βράτσης κ. Γρηγορίου, Αντιπροέδρου της Ιεράς Συνόδου της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας, τελέστηκε χθες, Δευτέρα 1η Απριλίου, επιμνημόσυνη δέηση στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο της Αγίας Μαρίνας στη Σόφια και τρισάγιο επί του μνήματος του μακαριστού Πατριάρχη κυρού Νεοφύτου, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ημερών από την εκδημία του. 

Παρέστησαν Επίσκοποι και κληρικοί, οι οποίοι συμποσευχήθηκαν για την ανάπαυση της ψυχής του αοιδίμου Πρωθιεράρχη.

Κατά την σύντομη ομιλία του προς τους παρισταμένους ο Μητροπολίτης κ. Γρηγόριος τόνισε ότι όσο περνά ο καιρός τόσο περισσότερο αντιλαμβάνονται όλοι την μεγάλη απώλεια και το κενό που άφησε πίσω του ο Πατριάρχης Νεόφυτος.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση κλήρος και λαός μετέβησαν εν πομπή στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής, όπου βρίσκεται ο τάφος του μακαριστού κυρού Νεοφύτου, όπου τελέστηκε τρισάγιο.

“Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του! Αιωνία και ευλογημένη η μνήμη του”, ανέφερε ο Μητροπολίτης Βράτσης κ. Γρηγόριος.

Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας εκοιμήθη εν Κυρίω στις 13 Μαρτίου 2024 σε ηλικία 79 ετών ύστερα από 11 χρόνια παραμονής και θεοφιλούς ποιμαντορίας στο πηδάλιο της Εκκλησίας της Βουλγαρίας. Η Εξόδιος Ακολουθία τελέστηκε προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στις 16 Μαρτίου.

Διαβάστε αναλυτικά:  Η Βουλγαρία είπε το «ύστατο χαίρε» στον μακαριστό Πατριάρχη Νεόφυτο (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Η εκλογή νέου Πατριάρχη Βουλγαρίας θα γίνει στις 30 Ιουνίου 2024, όπως ήδη έχει ανακοινώσει η Ιερά Σύνοδος.  

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων