09/08/2019 09/08/2019 Το μοναδικό χωριό χωρίς εκκλησία στην περιοχή – το Borimechkovo, έχει πλέον ένα ορθόδοξο σημείο αναφοράς – έναν επιβλητικό σταυρό 12 μέτρων που είναι τοποθετημένος κοντά στον οικισμό. Φτιάχτηκε από δύο Βουλγάρους – τον Σβέτοσλαβ Πέτροφ και τον Ηλίαν Βουλιάνοφ, ενώ είναι κατασκευασμένος από μέταλλο. Η γη που βρίσκεται ο Σταυρός περίπου 4 στρεμμάτων αγοράστηκε...
09 Αυγούστου, 2019 - 18:06

Σταυρός 12 μέτρων αναβλύζει Ορθοδοξία σε χωριό χωρίς ναό στη Βουλγαρία!

Διαδώστε:
Σταυρός 12 μέτρων αναβλύζει Ορθοδοξία σε χωριό χωρίς ναό στη Βουλγαρία!

Το μοναδικό χωριό χωρίς εκκλησία στην περιοχή – το Borimechkovo, έχει πλέον ένα ορθόδοξο σημείο αναφοράς – έναν επιβλητικό σταυρό 12 μέτρων που είναι τοποθετημένος κοντά στον οικισμό. Φτιάχτηκε από δύο Βουλγάρους – τον Σβέτοσλαβ Πέτροφ και τον Ηλίαν Βουλιάνοφ, ενώ είναι κατασκευασμένος από μέταλλο.

Η γη που βρίσκεται ο Σταυρός περίπου 4 στρεμμάτων αγοράστηκε από τους δύο προαναφερθέντες. Δεν επελέγη τυχαία αφού είναι στο ψηλότερο σημείο πάνω από το Μποριμέτσκοβο, έτσι ώστε ο Σταυρός να φαίνεται από μακριά και να αναβλύζει Ορθοδοξία.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο εν λόγω Σταυρός θα αγιασθεί από ιερείς και η γη θα δωροδοτηθεί στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας.

Το Borimechkovo είναι ένα από τα σχετικά μεγάλα χωριά του δήμου Lesichov – περίπου 600 άνθρωποι ζουν εκεί. Ο πληθυσμός είναι μικτός, ενώ σύμφωνα με επίσημες στατιστικές οι Βούλγαροι είναι μειονότητα. Αυτό μπορεί να είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν υπάρχει Ορθόδοξη Εκκλησία εκεί.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων