14/02/2021 15/02/2021 Το Υπουργείο Τουρισμού της Βουλγαρίας εργάζεται για την δημιουργία προορισμών προσκυνηματικού τουρισμού, όπως επισήμανε η Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Βουλγαρίας και Υπουργός Τουρισμού Μαριάνα Νικόλοβα κατά την επίσκεψή της στην ιστορική Ιερά Μονή Τροϊάν, την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021. “Εργαζόμαστε για τη δημιουργία προορισμών προσκυνηματικού τουρισμού για να ενθαρρύνει τις επισκέψεις σε ιερές τοποθεσίες όπως...
14 Φεβρουαρίου, 2021 - 17:56
Τελευταία ενημέρωση: 15/02/2021 - 4:17

Στην Ιερά Μονή Τροϊάν η Υπ. Τουρισμού της Βουλγαρίας

Διαδώστε:
Στην Ιερά Μονή Τροϊάν η Υπ. Τουρισμού της Βουλγαρίας

Το Υπουργείο Τουρισμού της Βουλγαρίας εργάζεται για την δημιουργία προορισμών προσκυνηματικού τουρισμού, όπως επισήμανε η Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Βουλγαρίας και Υπουργός Τουρισμού Μαριάνα Νικόλοβα κατά την επίσκεψή της στην ιστορική Ιερά Μονή Τροϊάν, την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021.

“Εργαζόμαστε για τη δημιουργία προορισμών προσκυνηματικού τουρισμού για να ενθαρρύνει τις επισκέψεις σε ιερές τοποθεσίες όπως η Μονή Τροϊάν. Αυτό θα ενθαρρύνει τα ταξίδια, θα στηρίξει τις τοπικές οικονομίες και τις θέσεις απασχόλησης κατά την διάρκεια όλου του χρόνου. Αυτό το τουριστικό προϊόν δεν είναι επαρκώς ανεπτυγμένο, αλλά προσφέρει μεγάλες δυνατότητες και μπορεί να συμβάλλει στην καθιέρωση της Βουλγαρίας ως τουριστικού προορισμού κατά την διάρκεια όλου του χρόνου. Το μοναστήρι Τροϊάν είναι το τρίτο μεγαλύτερο στη χώρα μας και ανάμεσα στους πιο αγαπημένους προορισμούς που σχετίζονται με θρησκευτικές επισκέψεις. Κάθε χρόνο η Μονή δέχεται επισκέψεις από χιλιάδες τουρίστες και υπάρχει μια συνεχόμενη αυξητική τάση του αριθμού αυτού εδώ.”, δήλωσε η Υπουργός Τουρισμού.

Η Σταυροπηγιακή Μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (γνωστή και ως Ιερά Μονή Τροϊάν) χρονολογείται από τα τέλη του 16ου αιώνα και φυλάσσει μία από τις πιο σεβάσμιες εικόνες της Θεοτόκου, αυτή της Παναγίας της Τριχερούσας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Μπορίσοφ επιθεώρησε εργασίες σε Ναούς σε Ράζγκραντ και Βάρνα

Βουλγαρία: «Άνοιγμα» στον προσκυνηματικό τουρισμό

Στην Ι.Μ. Μπάτσκοβο η Υπ. Τουρισμού της Βουλγαρίας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων