14/02/2021 15/02/2021 Την αναστήλωση του Ιερού Ναού, που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Τσάρο της Βουλγαρίας Μπορίς, τον μετονομασθέντα Μιχαήλ τον Βαπτιστή, στο Ράζγκραντ, επιθεώρησε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Εκεί τον καλωσόρισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης του Ρούσσε κ. Ναούμ, ο οποίος του χάρισε και μια εικόνα.  «Κανένας ναός δεν χτίστηκε στο Ράζγκραντ τα...
14 Φεβρουαρίου, 2021 - 18:26
Τελευταία ενημέρωση: 15/02/2021 - 1:03

Ο Μπορίσοφ επιθεώρησε Ναούς σε Ράζγκραντ & Βάρνα

Διαδώστε:
Ο Μπορίσοφ επιθεώρησε Ναούς σε Ράζγκραντ & Βάρνα

Την αναστήλωση του Ιερού Ναού, που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Τσάρο της Βουλγαρίας Μπορίς, τον μετονομασθέντα Μιχαήλ τον Βαπτιστή, στο Ράζγκραντ, επιθεώρησε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Εκεί τον καλωσόρισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης του Ρούσσε κ. Ναούμ, ο οποίος του χάρισε και μια εικόνα. 

«Κανένας ναός δεν χτίστηκε στο Ράζγκραντ τα τελευταία 140 χρόνια!», σχολίασε ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση του οποίου διέθεσε 100.000 λέβα (περίπου 50.000 ευρώ) τον περασμένο μήνα για την ολοκλήρωση της αποκατάστασης του ναού του Αγίου Τσάρου Μπόρις-Μιχαήλ του Βαπτιστή. Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή του τέμπλου, την αγιογράφηση του ναού καθώς επίσης και για την εγκατάσταση θέρμανσης.

Αργότερα, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας μετέβη στη Βάρνα για τον ίδιο λόγο, δηλ. για να επιθεωρήσει τις εργασίες στην νεότερη εκκλησία της παραθαλάσσιας πόλης της Βουλγαρίας, τον Άγιο Προκόπιο.

Μαζί του ήταν και ο δήμαρχος της Βάρνας Ιβάν Πόρτνιχ.

Η κυβέρνηση Μπορίσοφ έχει διαθέσει μισό εκατομμύριο λέβα (περίπου 250.000 ευρώ) για τα έργα ολοκλήρωσης της εκκλησίας, η κατασκευή των οποίων ξεκίνησε πριν από 12 χρόνια!

«Είμαστε χαρούμενοι που υπάρχει μια ακόμα εκκλησία στη Βάρνα», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Ιερός ναός του Αγίου Προκοπίου είναι ο πρώτος που χτίστηκε στη Βάρνα μετά από 100 χρόνια! Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες με τη βοήθεια δωρεών και βοήθειας από τον δήμο και το κράτος. Μόνο η αγιογράφηση κόστισε περισσότερα από 600.000 λέβα (περίπου 300.000 ευρώ)!

Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει διαθέσει περίπου 1,4 εκατομμύρια λέβα και το Συμβούλιο Υπουργών – 500.000 λέβα, με 200.000 από αυτά να πηγαίνουν στην επισκευή της στέγης του καθεδρικού ναού της Βάρνας «Κοίμηση της Θεοτόκου».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βάρνας και Μεγάλης Πρεσλάβας κ. Ιωάννης  ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό Μπορίσοφ και τον Δήμαρχο για τη βοήθειά τους.

«Πάντα μας βοηθάς. Είσαι άνθρωπος της εκκλησίας. Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, σου απονέμουμε την υψηλότερη τιμή της επισκοπής, το Τάγμα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου», είπε ο Μητροπολίτης Ιωάννης.

Εκτός από το Τάγμα, ο Πρωθυπουργός έλαβε ως δώρο και μια εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βάρνας εξέφρασε επίσης τη μεγάλη του ευγνωμοσύνη στους διακεκριμένους φιλοξενούμενούς του για το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας η βουλγαρική εκκλησία δεν έκλεισε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στην Ιερά Μονή Τροϊάν η Υπ. Τουρισμού της Βουλγαρίας

Πηγή: БНР

Επιμέλεια-Μετάφραση για το Πρακτορείο «Ορθοδοξία»: Ευγενία Δίτσα

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων