10/04/2020 10/04/2020 Με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ συναντήθηκε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ.Νεόφυτος, προκειμένου να συζητήσουν για τα αναγκαία περιοριστικά μέτρα στις εκκλησίες ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα. Ο Προκαθήμενος της ορθοδόξου εκκλησίας της χώρας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου αλλά και για τις έως τώρα συναντήσεις που είχε κυβερνητικούς...
10 Απριλίου, 2020 - 9:09
Τελευταία ενημέρωση: 10/04/2020 - 10:58

Στον Πατρ. Βουλγαρίας ο πρωθυπουργός Μπ. Μπορίσοφ

Διαδώστε:
Στον Πατρ. Βουλγαρίας ο πρωθυπουργός Μπ. Μπορίσοφ

Με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ συναντήθηκε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ.Νεόφυτος, προκειμένου να συζητήσουν για τα αναγκαία περιοριστικά μέτρα στις εκκλησίες ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα. Ο Προκαθήμενος της ορθοδόξου εκκλησίας της χώρας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου αλλά και για τις έως τώρα συναντήσεις που είχε κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Ο πρωθυπουργός υπογράμισε ότι τις ημέρες του Πάσχα αναμένεται έξαρση της πανδημίας υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιες επιστημονικές αρχές ανησυχούν για το ενδεχόμενο συνωστισμού ανθρώπων στους ναούς. Ως εκ τούτου, ζήτησε πρόσθετα περιοριστικά μέτρα.
Από την πλευρά της η Εκκλησία, ζήτησε από τον πρωθυπουργό την συνδρομή των αρχών ώστε να τηρηθεί ο νόμος και οι περιορισμοί τις επόμενες ημέρες. Επίσης, αναφορικά με το Άγιο Φως η Ιερά Σύνοδος συνέστησε φέτος να μην πραγματοποιηθεί η πτήση προς το Ισραήλ, και αντίστροφα και να διοχετευθούν τα κονδύλια που διατίθενται για τις δαπάνες μεταφοράς για την καταπολέμηση της διάδοσης του Covid-19.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων