13/05/2023 13/05/2023 Την ημέρα που η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τους Αγίους Ισαπόστολους Κύριλλο και Μεθόδιο, ο Πατριάρχης Βουλγαρίας και Μητροπολίτης Σόφιας κ.κ. Νεόφυτος δέχθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Σόφιας την Αντιπρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας Iliana Yotova. Η Αντιπρόεδρος χάρισε στον Παναγιώτατο τη συλλογή αφιερωμένη στο Διεθνές Κυριλλικό Φόρουμ «Κάτι δώσαμε και στον κόσμο», που διοργάνωσε η κ. Γιότοβα...
13 Μαΐου, 2023 - 20:07
Τελευταία ενημέρωση: 13/05/2023 - 19:55

Στον Πατριάρχη Νεόφυτο η Αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας

Διαδώστε:
Στον Πατριάρχη Νεόφυτο η Αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας

Την ημέρα που η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τους Αγίους Ισαπόστολους Κύριλλο και Μεθόδιο, ο Πατριάρχης Βουλγαρίας και Μητροπολίτης Σόφιας κ.κ. Νεόφυτος δέχθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Σόφιας την Αντιπρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας Iliana Yotova.

Η Αντιπρόεδρος χάρισε στον Παναγιώτατο τη συλλογή αφιερωμένη στο Διεθνές Κυριλλικό Φόρουμ «Κάτι δώσαμε και στον κόσμο», που διοργάνωσε η κ. Γιότοβα πριν από λίγους μήνες.

Το φόρουμ συγκέντρωσε διάσημους Βούλγαρους επιστήμονες από την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Λιθουανία, την Πολωνία και τη Σερβία, καθώς και Βούλγαρους ειδικούς στα μέσα ενημέρωσης.

Το συνέδριο υπογράμμισε τη βουλγαρική συμβολή στη διάσωση του έργου των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου και των μαθητών τους, στη δημιουργία και διάδοση του κυριλλικού αλφαβήτου στον σλαβικό κόσμο.

Η συλλογή περιέχει την ειδική αφιέρωση του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου για το επιστημονικό φόρουμ.

Ο Μακαριώτατος καθαγίασε και ευλόγησε μια εικόνα των Αγίων Ισαποστόλων αδελφών, την οποία φυλάσσει η αντιπρόεδρος στο γραφείο της.

Φωτογραφίες: Αρχιμανδρίτης π. Ευθύμιος

Περισσότερες Φωτογραφίες

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων