29/03/2022 29/03/2022 Τον Πρέσβη της Δημοκρατίας του Καζακστάν στη Βουλγαρία, Izbastin Temirtai, υποδέχθηκε σήμερα ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου. Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πατριαρχικό γραφείο εντός της Ιεράς Μητροπόλεως Σόφιας και παρέστησαν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Μελενίκου Γεράσιμος (Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου) και Λευκουπόλεως (Μπελογκράντσικ)...
29 Μαρτίου, 2022 - 17:29
Τελευταία ενημέρωση: 29/03/2022 - 17:17

Συνάντηση του Πατριάρχη Βουλγαρίας με τον Καζάκο Πρέσβη

Διαδώστε:
Συνάντηση του Πατριάρχη Βουλγαρίας με τον Καζάκο Πρέσβη

Τον Πρέσβη της Δημοκρατίας του Καζακστάν στη Βουλγαρία, Izbastin Temirtai, υποδέχθηκε σήμερα ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πατριαρχικό γραφείο εντός της Ιεράς Μητροπόλεως Σόφιας και παρέστησαν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Μελενίκου Γεράσιμος (Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου) και Λευκουπόλεως (Μπελογκράντσικ) Πολύκαρπος.

Ο Πρέσβης Temirtai ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για την ευκαιρία να συναντηθεί μαζί του, λέγοντάς του ότι στη χώρα του ζουν μαζί με ειρήνη και ανοχή περισσότερες από 100 κοινότητες διαφορετικών θρησκειών/δογμάτων: Ορθόδοξοι, Ρωμαιοκαθολικοί, Μουσουλμάνοι και Εβραίοι.

Ο πρέσβης είπε επίσης ότι οι σχέσεις μεταξύ Βουλγαρίας και Καζακστάν είναι εξαιρετικά καλές και από τις αρχές του τρέχοντος έτους οι πολίτες των δύο χωρών μπορούν να ταξιδεύουν εκατέρωθεν χωρίς βίζα. Μίλησε επίσης στον Μακαριώτατο Πατριάρχη για τη βουλγαρική κοινότητα στη χώρα του, η οποία σύμφωνα με επίσημα στοιχεία αριθμεί από 15.000 έως 20.000 άτομα.

Ο Izbastin Temirtai παρουσίασε ακόμα στον Πατριάρχη Νεόφυτο ένα βιβλίο στο οποίο παρουσιάζονται τα πλούτη και τα πολιτιστικά ορόσημα του Καζακστάν στα βουλγαρικά.

Η δεξίωση έκλεισε με ευχές και ελπίδες, τόσο για μελλοντικές συναντήσεις όσο και για δημιουργία κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων.

Κείμενο και φωτογραφίες: Angel Karadakov

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων