22/01/2024 22/01/2024 Με την τέλεση Συνοδικής Θείας Λειτουργίας εορτάστηκαν χθες, Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2023, τα ονομαστήρια του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι στη Σόφια. Της Συνοδικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Μητροπολίτης Βέλικο Τύρνοβο κ. Γρηγόριος. Συλλειτούργησε πλειάδα Αρχιερέων της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας. Να σημειωθεί ότι ο Προκαθήμενος της Βουλγαρικής Εκκλησίας...
22 Ιανουαρίου, 2024 - 14:01
Τελευταία ενημέρωση: 22/01/2024 - 15:52

Συνοδική Θεία Λειτουργία στη Σόφια για τα Ονομαστήρια του Πατριάρχη Νεοφύτου

Διαδώστε:
Συνοδική Θεία Λειτουργία στη Σόφια για τα Ονομαστήρια του Πατριάρχη Νεοφύτου

Με την τέλεση Συνοδικής Θείας Λειτουργίας εορτάστηκαν χθες, Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2023, τα ονομαστήρια του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι στη Σόφια.

Της Συνοδικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Μητροπολίτης Βέλικο Τύρνοβο κ. Γρηγόριος. Συλλειτούργησε πλειάδα Αρχιερέων της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας. Να σημειωθεί ότι ο Προκαθήμενος της Βουλγαρικής Εκκλησίας δεν παρέστη στη Θεία Λειτουργία εξαιτίας προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου, ο Μητροπολίτης Βέλικο Τύρνοβο κ. Γρηγόριος κατά την ομιλία του ευχήθηκε στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας Βουλγαρικής Εκκλησίας ενώ μίλησε και για την σύνδεση της εορτής του Αγίου Μαξίμου του Ομολογητού και του Αγίου Νεομάρτυρος Νεοφύτου του νέου, με τον βουλγαρικό λαό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων