22/12/2020 22/12/2020 Με την ευλογία του μακαριωτάτου Μητροπολίτου Σόφιας και Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου και κατόπιν αιτήματος της καθηγουμένης Θεοδώρας τελέστηκε χθες η μοναχική κουρά τριών αδελφών στην Ιερά Μονή του Σωτήρος στο χωριό Λόζεν. Οι ευλαβείς γυναίκες Μιχαέλα, Νάντκα και Μαγδαληνή εκάρησαν, λαμβάνοντας τα ονόματα Αναστασία, Ανισία και Αγάθη αντίστοιχα.    Την μοναχική κουρά πραγματοποίησε ο...
22 Δεκεμβρίου, 2020 - 17:36
Τελευταία ενημέρωση: 22/12/2020 - 17:17

Τρεις μοναχικές κουρές στην Ι.Μ. του Σωτήρος στο Λόζεν

Διαδώστε:
Τρεις μοναχικές κουρές στην Ι.Μ. του Σωτήρος στο Λόζεν

Με την ευλογία του μακαριωτάτου Μητροπολίτου Σόφιας και Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου και κατόπιν αιτήματος της καθηγουμένης Θεοδώρας τελέστηκε χθες η μοναχική κουρά τριών αδελφών στην Ιερά Μονή του Σωτήρος στο χωριό Λόζεν.

Οι ευλαβείς γυναίκες Μιχαέλα, Νάντκα και Μαγδαληνή εκάρησαν, λαμβάνοντας τα ονόματα Αναστασία, Ανισία και Αγάθη αντίστοιχα. 

 

Την μοναχική κουρά πραγματοποίησε ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος, βοηθός του Μητροπολίτη Σόφιας κατά τη διάρκεια αγρυπνίας στον μοναστηριακό ναό.

Στη θεία λειτουργία συγχοροστάτησαν ο Ιερομόναχος Ιγνάτιος, εφημέριος της Μονής, και ο Ιεροδιάκονος Βαρθολομαίος.

Μετά το πέρας των ακολουθιών, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος τόνισε:

«Στη μοναστική ζωή δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από τον πολλαπλασιασμό των μοναχών, ανδρών και γυναικών. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να βλέπεις ότι ο Χριστός αποκτά ακόμα περισσότερους υπηρέτες, που θα γίνουν νικητές της αμαρτίας και του κακού. Ο Χριστός σήμερα μας έφερε σε “γάμο με τον ουρανό” κι αυτό είναι μια μεγάλη πνευματική χαρά. Ο καιρός μπορεί να είναι ζοφερός και χειμώνας, αλλά στις καρδιές μας είναι πραγματικά ζεστό καλοκαίρι, επειδή ο Θεός με τη συγκατάβασή Του οδήγησε αυτές τις ευσεβείς γυναίκες να ακολουθήσουν τον δρόμο της αγγελικής ζωής, ώστε να γίνουν άξιες νύμφες του Χριστού».

Απευθυνόμενος, δε, στις ίδιες είπε:

«Να σας δίνει ο Θεός δύναμη, υπομονή και όλα τα απαραίτητα και αναγκαία, ώστε να είστε άξιες στη ζωή και στη διακονία σας, για να δώσετε τον καλό καρπό της ταπεινοφροσύνης και της υπακοής. Είθε η Ιερά Μονή του Σωτήρος στη μοναστική ζωή και την προσευχή να ξαναφτάσει την δόξα που είχε όταν χτίστηκε! Από τώρα και στο εξής ας συγκεντρωθούμε στην αγία αυτή «κατοικία» μόνο στα καλά έργα, προς πνευματική χαρά και συμπόνια. Είθε να σας βοηθήσει ο Θεός!».

Στο τέλος, ευλόγησε για άλλη μια φορά τις νέες μοναχές και τους ευχήθηκε να είναι υγιείς, να έχουν πίστη, ελπίδα και αγάπη, καθώς και υπομονή και ταπεινότητα, για να χρησιμεύσουν ως ένα καλό παράδειγμα στην μοναστική ζωή.

Οι νέες αδελφές συνοδεύτηκαν στα κελιά τους με ύμνους!

ΓΙΑ ΠΛΟΎΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΌ ΥΛΙΚΌ, ΠΑΤΉΣΤΕ ΕΔΏ https://flic.kr/s/aHsmT2rogB

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων