29/06/2022 29/06/2022 Στις 29 Ιουνίου η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Πρωτόθρονων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Ένα από τα βουλγάρικα μοναστήρια, που είναι αφιερωμένα στους δύο πρωτοκορυφαίους αποστόλους, Πέτρο και Παύλο, είναι το μοναστήρι Λόζεν κοντά στη Σόφια, όπου τελέστηκε χθες το απόγευμα Αρχιερατικός πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας. Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα Με την ευλογία του Μακαριωτάτου...
29 Ιουνίου, 2022 - 10:59

Γιορτή στο Λόζεν της Βουλγαρίας

Διαδώστε:
Γιορτή στο Λόζεν της Βουλγαρίας

Στις 29 Ιουνίου η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Πρωτόθρονων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Ένα από τα βουλγάρικα μοναστήρια, που είναι αφιερωμένα στους δύο πρωτοκορυφαίους αποστόλους, Πέτρο και Παύλο, είναι το μοναστήρι Λόζεν κοντά στη Σόφια, όπου τελέστηκε χθες το απόγευμα Αρχιερατικός πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, του Εσπερινού προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος.

Μετά την ακολουθία, ο Θεοφιλέστατος εκφώνησε κήρυγμα στο οποίο γνώρισε στους πιστούς τη ζωή και τα έργα των αγίων αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Κάλεσε τους παρευρισκόμενους να αγαπήσουν τον Θεό και έχοντας μπροστά στα μάτια τους την υποδειγματική ζωή των Αποστόλων, να τους μιμηθούν.

Ο Επίσκοπος Πολύκαρπος συνεχάρη για την εορτή την Ηγουμένη της Ιεράς Μονής, γερόντισσα Μαρίνα, τις αδελφές και τους πιστούς εκ μέρους του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου και τους ευχήθηκε πνευματική δύναμη, ώστε να αποτελούν πάντα καλό παράδειγμα για τους πιστούς, που επισκέπτονται τη μονή.

Ακολούθησε τράπεζα στην τραπεζαρία του μοναστηριού.

Φωτογραφίες: Αρχιερέας Kostadin Trenev

Για περισσότερες εικόνες κάντε κλικ εδώ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων